Veste de ultim moment din Marea Britanie. Regele Charles și Camilla fac a doua încoronare

Beatrice Dumitru 26.05.2023, 23:27
Veste de ultim moment din Marea Britanie. Regele Charles și Camilla fac a doua încoronare

Regele Charles al III-lea și soția sa, regina consoartă Camilla, au fost încoronați oficial pe 6 mai, într-o ceremonie fastuoasă la Westminster Abbey, urmărită de milioane de oameni din întreaga lume. Dar cei doi se pregătesc acum pentru a doua rundă pentru că vor mai avea parte de încă o încoronare, în luna iulie. Cum este posibil acest lucru.

De ce vor fi încoronați a doua oară Regele Charles și Camilla

Charles al III-lea a fost încoronat rege al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, precum şi al altor 14 ţări, inclusiv Canada, Australia şi Bahamas. În vârstă de 74 de ani, aceste este cel mai în vârstă monarh din Marea Britanie care a urcat pe tron. Dar ceremonia de la Westminster Abbey nu a fost singura de încoronare.

Regele Charles și soția sa Camilla vor avea parte de o ceremonie scoțiană specială, în care vor primi Onorurile Scoției, bijuteriile Coroanei, printr-o slujbă de recunoștință, dăruire și mulțumire. Cei doi se vor afla în Scoția în prima săptămână din luna iulie, notează Hello!

Veste de ultim moment din Marea Britanie. Regele Charles și Camilla fac a doua încoronare
Regele Charles a fost încoronat pe 6 mai.

Prima petrecere scoțiană în grădină a regelui

În timpul slujbei, regelui i se vor înmâna bijuteriile Coroanei scoțiene, care sunt cunoscute oficial ca Onorurile Scoției. Acestea sunt cele mai vechi bijuterii ale Coroanei care au supraviețuit în Marea Britanie și datează de la mijlocul secolului al XVI-lea. Coroana scoțiană, sabia statului și sceptrul vor fi folosite în timpul ceremoniei de încoronare de la Catedrala St Giles. Încoronarea mică îi dă ocazia monarhului să-și dedice devotamentul și în fața supușilor scoțieni.

Monarhul britanic va îndeplini mai multe angajamente în timpul petrecut în Scoția și va găzdui o petrecere în grădină, la Edinburgh, pe 4 iulie, urmată de o ceremonie de învestitură. Acesta va marca prima petrecere scoțiană în grădină a regelui din timpul domniei sale.

Familia regală este  legată emoțional de Catedrala St Giles, aici a fost depusă o zi și regretata Regină Elisabeta, după ce s-a stins pe 8 septembrie 2022, în Scoția. La slujba de atunci au participat atât regele Charles, cât și frații săi, prințesa Anne, prințul Edward și prințul Andrew.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...