Veste cumplită pentru românii care depindeau de ajutorul de lemne de la stat. Ministerul Muncii nu mai are bani

Nicu Stan 19.11.2021, 12:02
Veste cumplită pentru românii care depindeau de ajutorul de lemne de la stat. Ministerul Muncii nu mai are bani

Sunt vești cumplite pentru românii care depindeau de ajutorul de lemne de la stat. Ministerul Muncii nu mai are bani, astfel că în prag de iarnă, sute de mii de români ar putea rămâne fără ajutorul pentru lemne pe care îl primeau în luna decembrie pentru a se încălzi în următoarele luni.

Vești proaste pentru românii care se bazau pe ajutorul de lemne de la stat. Nu mai sunt bani

Sunt vești proaste pentru românii care se bazau pe ajutorul de lemne de la stat. Ministerul Muncii nu mai are bani de ajutor de lemne, astfel că sute de mii de români ar putea face frigul în case.

S-a constatat că din bugetul Ministerului Muncii lipsesc 3 miliarde de lei. De asemenea, sumele pentru facturile la gaze şi curent, pe care trebuie să le primească românii cu venituri mici, consideraţi consumatori vulnerabili, ar putea să nu fie date, întrucât Guvernul interimar nu poate face rectificare bugetară.

Catalin Boboc sustine ca ajutoarele de lemne de foc vor ajunge la persoanele beneficiare
Catalin Boboc sustine ca ajutoarele de lemne de foc vor ajunge la persoanele beneficiare

Ministerul Muncii susține că ajutorul va ajunge la persoanele beneficiare

Pe de altă parte, autoritățile dau asigurări că acest lucru nu se va întâmpla. Acestea spun că sunt bani, și că aceștia vor ajunge la beneficarii care se încălzesc cu lemne.

De asemenea, ministerul Munci anunță că ceilalți români, care folosesc alte tipuri de energie pentru încălzire, la fel vor beneficia de ajtorul prevăzut în Legea consumatorului vulnerabil.

Procedura pentru ajutorul la lemne este în plină derulare

”Oamenii să stea fără grijă, pentru că banii se vor primi. Procedura pentru ajutorul la lemne este în plină derulare și nu sunt probleme, nu sunt blocaje din acest punct de vedere. În ceea ce privește plățile pentru consumatorul vulnerabil, acolo unde vorbim de celelalte tipuri de energie, decontarea oricum nu se face prin fiecare consumator în parte, ci se face pe bază de factură. Cu alte cuvinte, omul nu va primi decât ce mai are de plată”, a declarat Cătălin Boboc, secretar de stat în Ministerul Muncii.

Guvernul interimar va găsi soluții

Cu toate acestea, Ministerul Muncii încă nu deține banii necesari pentru a-i oferi oamenilor, însă secretarul de stat al instituției dă asigurări că oamenii vor primi sumele necesare achiziționării materiei lemnoase.

”Chiar și așa, acest Guvern interimar a găsit soluții și banii vor fi. Ca în fiecare an, la final de an, trebuie făcută acea rectificare, pe procedura cunoscută. (…) Joia viitoare vom avea guvern, dar chiar și așa, s-a găsit o procedură administrativă astfel încât aceste plăți să se poată efectua”, a mai declarat Cătălin Boboc.

Urmăriți Impact.ro și pe