Veste bună pentru Harry și Meghan! Cine îi va susține pe aceștia financiar, după retragerea lor din Casa Regală

Diana Radu 21.01.2020, 16:10
Veste bună pentru Harry și Meghan! Cine îi va susține pe aceștia financiar, după retragerea lor din Casa Regală

Una dintre consencințele retragerii lui Harry și a lui Meghan Markle din rândul membrilor Casei Regale este faptul că nu vor mai primi fonduri guvernamentale. Însă, chiar dacă cei doi au anunțat că vor munci pentru a deveni independenți financiar, aceștia vor beneficia de tot sprijinul, atât moral cât și financiar al unui membru al Casei Regale Britanice. Despre cine este vorba?

Cine îi va susține financiar pe Harry și pe Meghan, după ce au renunțat la titlurile regale

Ducii de Sussex au hotărât, după lungi întregi de dezbarete, să renunțe la titlurile regale și totodată la rolurile pe care le dețin în cadrul Casei Regale Britanice. Drept urmare, chiar dacă hotărârea le-a fost acceptată de regina Elisabeta a II-a, aceștia nu vor mai acces la finanțare publică, nu vor mai avea dreptul să patroneze asociațiile regale și nici să mai participe la călătoriile oficiale. În plus, Harry nu va mai deține titluri militare, lucru care pare că l-a afectat cel mai tare.

harry, meghan, sustinere finaciara
Cine îi va susține financiar pe Harry și pe Meghan, după ce au renunțat la titlurile regale

Însă, pe noul lor drum pe care și l-au ales către o viață normală, Harry și Meghan vor fi sprijiniți de tatăl lui Harry, prințul Charles. Acesta le va fi aproape tinerilor îndrăgostiți și îi va susține financiar timp de un an, până când aceștia vor reuși să se pună pe picioare.  Important de precizat ar fi faptul că Prințul e Wales nu se va folosi de banii ducatului de Cornwall pentru a-i susține pe cei doi, ci de fondurile sale private, conform Daily Telegraph.

Meghan și Harry s-au întors în Canada pentru a fi alături de fiul lor. Plecarea a avut loc la scurt timp după ce cuplul a anunţat decizia şocantă de a se retrage din rolurile deţinute la Casa Regală. Aceștia au declarat că intenţionează să „îşi echilibreze timpul între Marea Britanie şi America de Nord (…)”. „Acest echilibru geografic ne va permite să ne creştem fiul cu respect faţă de tradiţia regală în care s-a născut, dar va oferi familiei spaţiul pentru a se concentra pe viitorul capitol, inclusiv lansarea noii noastre entităţi caritabile”, au mai adăugat Ducii.

De asemenea, Harry a susținut o ultimă conferință de presă plină de emoții pe 19 ianuarie. Acesta a subliniat faptul că și-ar fi dorit să servească în continuare Coroana alături de soția sa, fără a accesa banii publici, însă acest lucru nu a fost posibil. El a afirmat că retragerea sa din Casa Regală nu înseamnă lăsarea în urmă a Marii Britanii și a poporului, ci doar un prim pas către o viață mai liniștită.

Urmăriți Impact.ro și pe