Veste bună pentru focșăneni. 16 apartamente dintr-un bloc social au fost predate miercuri, de Ziua Naţională a României, chiriaşilor

Elena Avramescu 01.12.2021, 14:35
Veste bună pentru focșăneni. 16 apartamente dintr-un bloc social au fost predate miercuri, de Ziua Naţională a României, chiriaşilor

Un număr de 16 apartamente localizate într-un bloc social din municipiul Focşani, reabilitat cu aproximativ 2,8 milioane de lei, au fost predate miercuri, de Ziua Naţională a României, chiriaşilor.

16 apartamente dintr-un bloc social din Focșani au fost predate chiriaşilor

Astfel că noii chiriaşi au semnat deja contractele de închiriere şi au primit cheile apartamentelor chiar de la primarul Cristi Valentin Misăilă.

Am ajuns în faza în care lucrările de reabilitare la blocul din strada Măgura 123 au fost finalizate, s-a făcut recepţia şi vi le putem preda. Trebuie să vă atrag atenţia că împreună cu colegii din Consiliul Local am stabilit un regulament de utilizare a acestor locuinţe. Sunt foarte bine reabilitate, cu materiale de calitate, orice situaţie pe care o găsiţi în apartamente o comunicaţi colegilor de la Patrimoniu.

Vom face controale periodice să verificăm modul în care întreţineţi aceste locuinţe. Nu aveţi voie să schimbaţi absolut nimic în apartamente fără acordul scris al Primăriei. (…) Şi eu nu cred că trebuie să schimbaţi ceva în aceste apartamente la modul în care sunt realizate, a transmis primarul Cristi Misăilă chiriaşilor.

16 apartamente dintr-un bloc social din Focsani au fost predate chiriasilor
Bloc Focsani

Primarul le-a mai transmis locatarilor să întreţină corespunzător apartamentele pentru a nu se ajunge în situaţia unui bloc din Focşani care. Acela, la numai câţiva ani de la reabilitare, a ajuns într-o stare dezastruoasă după ce locuinţele au fost distruse chiar de chiriaşi, astfel că a trebuit demolat.

Am rugămintea să le întreţineţi (apartamentele – n.r.). Şi întreţinerea nu se opreşte doar la uşa apartamentului, ci la poarta de acces în curtea acestui bloc. Aveţi şi loc de joacă şi locuri de parcare, spaţiul e îngrădit corespunzător.

Nu vreau să ajungem în situaţia blocului G2 pe care domnul primar Bacinschi l-a reabilitat. Era printre primele blocuri care aveau termopane la vremea respectivă şi am ajuns să îl demolăm. Sunteţi oameni civilizaţi şi am rugămintea să întreţineţi aceste spaţii, pentru că este casa dumneavoastră în primul rând, a mai spus primarul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...