Veste bună pentru amatorii de schi. Strat de zăpadă de 30 de centimetri în stațiunea Straja

Elena Avramescu 11.01.2023, 14:22
Veste bună pentru amatorii de schi. Strat de zăpadă de 30 de centimetri în stațiunea Straja

De aproximativ 24 de ore, ninsorile și-au făcut apariția în staţiunea Straja, astfel că s-a format un strat de zăpadă generos, de aproximativ 30 de centimetri. În acest sens, salvamontiştii au anunțat că la sfârşitul acestei săptămâni în zonă se va putea schia pe mai multe pârtii, tocmai de aceea numărul turiştilor se va dubla.

Zăpadă de 30 de centimetri în stațiunea Straja

„A nins, iar de la o altitudine de 1.200 de metri în sus s-a depus un strat de zăpadă proaspătă de circa 30 de centimetri. Dacă până acum se schia doar pe pârtiile Constantinescu şi Platoul Soarelui, apreciem că la sfârşitul săptămânii numărul pârtiilor va creşte”, a declarat, pentru şeful Formaţiei Salvamont Lupeni – Straja, George Resiga, potrivit Agerpres.

Momentan, în staţiunea Straja se află în jur de 1.000 de turişti, însă salvamontiştii se aşteaptă ca numărul lor să crească la aproximativ 2.500 de persoane, deoarece se anunță noi condiţii de schi. În acest sens, Primăria Lupeni a decis să ajute, anunţând că turiştii care vin cu maşinile în Straja vor avea parcare gratuită dacă îşi vor lăsa autoturismele în zona amenajată în staţia de plecare a telegondolei.

Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriţă, a venit cu explicații, spunând că măsura luată de administraţia locală are ca scop susţinerea turismului local, ținând cont că administratorii cabanelor şi pensiunilor din Straja au avut de suferit din cauza lipsei zăpezii.

Această parcare are 250 de locuri şi va fi gratuită pe tot parcursul sezonului de schi care urmează.

Strat de zapada de 30 de centimetri in statiunea Straja
Statiunea Straja

Intervenții puține ale salvamontiștilor din cauza lipsei zăpezii

În cadrul sărbătorilor de iarnă, salvamontiștii din Mureș au avut parte de mult timp liber, iar asta deoarece nu au avut intervenții grele, lucru datorat condițiilor meteo cu temperaturi extrem de ridicate pentru această lună.

Cu toate acestea, turiștii care au ales să se plimbe în zonele montane au fost echipați în mod corespunzător, tocmai de aceea nu a fost nevoie de intervenția salvamontiștilor pentru a putea minimiza riscul apariției unor evenimente nedorite.

„A trecut foarte bine, am avut numai două intervenții, dar nu pe munte, ci pe văi forestiere, unde au fost niște accidentări minore, cu ATV sau o bicicletă. Pentru că nu există zăpadă în zona montană, nici pârtia de schi nu funcționează, iar lumea a rămas în orașe, în sate, la pensiuni, deci a fost un sfârșit de an liniștit pentru echipele Salvamont Mureș”, a spus șeful Serviciului Salvamont Salvaspeo Mureș, Kovacs Robert.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...