Vedete care au înfiat copii. Teo, Dragoș Bucur și alte celebrități de la noi care au ales calea adopției

Daria Petrescu 26.09.2020, 10:16
Vedete care au înfiat copii. Teo, Dragoș Bucur și alte celebrități de la noi care au ales calea adopției

Mai multe vedete din România au arătat de-alungul timpului că au un suflet mare. Pentru că nu au putut deveni părinți sau pur și simplu pentru că au vrut să le ofere unor micuți o viață mai bună, au luat o decize importantă. Aceea de a deveni părinți adoptive. Printre cei care și-au schimbat viața se numără Teo Trandafir, Elena Cârstea, Dragoș Bucur sau Mihai Gruia.

Elena Cârstea s-a aflat printre primele celebrități care a adoptat nu o fetiță, ci două

Elena Cârstea este considerate o adevărată deschizătoare de drumuri în materie de adopţii în lumea mondenă din România . În 1998 a devenit mămica adoptivă a unei fetiţe de numai câteva luni, Sanda. În 1999 a înfiat-o şi pe Adriana.

Teo Trandafir și-a dorit enorm să devină mama, iar acum are o relație perfecta cu fiica adoptivă

Teo trandafir nu i-a ascuns niciodată fetiței că a fost adoptată, ba mai mult, a fost deschisă să discute cu ea pe această temă încă de când avea 2 ani.

„I-am spus undeva la 2 ani și jumătate, mi-am dat seama că e momentul, pur și simplu m-a străfulgerat. Ne jucam cu plastilină, făceam pizza și mi-a rămas momentul întipărit în minte. Am întrebat-o: «Auzi, tu vezi perdelele astea colorate? Înainte erau negre, înainte de a veni tu. Florile astea le vezi? Înainte de a veni tu, nu erau».

Teo și Maya au o relație specială
Teo și Maya au o relație specială

Și a început să mă întrebe: 1Dar înainte de a veni eu, păsările astea erau?» ;«Nu»; «Și tu ce făceai?»; «Eu plângeam»; «De ce?»; «Pentru că îl rugam pe Dumnezeu să îmi trimită un înger, și atunci ai venit tu purtată de patru îngeri într-un cearșaf»; «Și unde m-au pus?» M-am dus în curte și i-am arătat exact locul unde au pus-o îngerii și, din momentul ăla, totul a început să se coloreze. Ea cu mintea ei de până în 3 ani putea să își imagineze o lume alb-negru devenind color. În felul ăsta am încercat să îi explic câtă bucurie, câtă fascinație, câtă esență a adus în viața mea”, a povestit vedeta de la Kanal D pentru revista Viva.

Dragoș Bucur și Dana Nălbaru au înfiat o fetiță de 5 ani

Dana Nălbaru și Dragoș Bucur formează unul dintre cele mai solide cupluri din showbizul autohton.  Ei au împreună trei copii. Doi biologici, o fată, Sofia (14), și un băiețel Kadri (4 ani), dar și o fetiță înfiată, pe nume Roxana (6 ani), pe care au înfiat-o în 2017.

„A trebuit să fim amândoi absdsolut convinși și sinceri vis avis de subiectul asta pentru că a dopta un copil nu e un lucru ușor. Și vine cu tot felul de provocări. Din punctul meu de vedere, cel mai greu a fost să o înțeleg.

Dragoș Bucur și Dana Nălbaru au nfiat o fetiță de etnie romă
Dragoș Bucur și Dana Nălbaru au nfiat o fetiță de etnie romă

Pentru că ea la 5 ani e un copil care are deja un bagaj de informații în spate, o anumită educație și pe lângă traumele pe care le-a avut, dacă cu copilul biologic există acea comunicare chimică, hormonală și îl înțelegi, fără să vorbești.

Cu Roxana nu a existat lucrul acesta și asta mi s-a părut cel mai greu lucru pentru că a trebuit să înțeleg lucruri care îmi erau aproape imposibil de înțeles. A trebuit să găsesc metode de comunicare cu ea’, a povestit Dana Nălbaru, abordând astfel un subiect delicat și tabu.

Luminița Anghel l-a adoptat pe David, iar între timp a devenit mama și a născut primul copil

În urmă cu mulți ani, Luminița Anghel l-a înfiat pe David, cu care acum din păcate, nu mai are o relație foarte bună. Între timp, artista a rămas însărcinată, după ce s-a căsătorit cu actualul ei soț.  De atunci, relația dintre ea și băiatul adoptat a început să se strice.

„Chiar dacă nu au păstrat legătura, Luminița a continuat să îi trimită fiului o sumă lunară de bani pe card. Ba chiar i-a mai plătit utilitățile la garsoniera în care acesta locuiește. A simțit că este responsabilitatea ei de mamă, în ciuda a tot ceea ce s-a întâmplat.

Acum au început să dea semne timide de împăcare. Vorbesc prin sms-uri, chiar și la telefon uneori. Nu s-au văzut pentru că Luminița are nevoie să se convingă de faptul că schimbarea lui David este una reală.

Și nu va începe din nou cu scandaluri și pretenții. Dacă băiatul va continua așa, cu siguranță că se vor împăca”, au declarat surse din apropierea celebrei artiste.

Mihai Gruia de la Akcent a adoptat o fetiță, împreună cu fosta lui soție

„Ana avea 1 an și jumătate, îi făceam vizite periodic, petreceam câte 2-3 ore cu ea. Vorbeam, ne jucăm, am început să ne conectăm reciproc pas cu pas, inițial în mediul familiar ei, acolo unde locuia la momentul respectiv. Ulterior am dus-o în oraș, în parcuri, la plimbări și petreceam câteva ore cu ea și în afara mediului ei obișnuit.

Abia apoi a urmat transferul propriu-zis în noua casă, când copilul își crease deja un atașament și față de noi. Se simțea în siguranță, iar noi îi știam tabieturile, nevoile și alimentația cu care era obișnuită. Evident că și acestea au fost schimbate în timp, dar tot într-o manieră treptată, lină”, a spus la un moment dat fosta soție a lui Mihai Gruia.

Urmăriți Impact.ro și pe