EXCLUSIV

Vedeta din România care oferă salarii frumoase angajaţilor de la pensiunea sa. Are mare succes: „Eu ţin cont de ce spun turiştii” EXCLUSIV

Alexandru Catalan 13.06.2022, 18:24

Grig Chiroiu, personajul principal din serialul de televiziune „Secretele președintelui”, de la Prima TV, se pregătește să marcheze 15 ani de când își ține deschisă propria pensiune din Olănești, denumită „Noel” (adică Crăciun, în limba franceză). Afacerea sa a pornit la drum în ziua a șaptea a celei de a șapte luni a anului 2007.

Grig Chiroiu si pensiunea sa

Iar asta nu s-a petrecut deloc întâmplător,  pensiunea „Noel” fiind inaugurată la data de 07.07.2007, la ora 7.00, întrucât cifra i-a purtat noroc proprietarului ei în toată această perioadă de 15 ani, fiind vorba atât de ziua sa de naştere a lui Grig Chiroiu, cât şi cea în care a ales să se căsătorească.

Mai mult, el se declară atât de mult legat de aceste cifre, încât până și prețul penthouse-ului, adică de departe cel mai bun apartament al pensiunii, poate fi închiriat pe noapte cu 777 de lei. Cu o singură condiție! Și anume, ca închirierea să se facă pe o perioadă mai îndelungată, altfel o noapte sau două fiind taxate cu suma de 930 de lei.

„Am zis că decât să mă folosesc de cifrele acelea pe care le știm cu toții, 666, mai bine merg pe varianta 777, una luminoasă, ca să facem și puțin haz de necaz!”, a declarat Grig Chiroiu pentru impact.ro.

Pensiunea lui Chiroiu
Pensiunea lui Chiroiu

„Eu țin cont de ce spun turiștii”

Din prima zi și până astăzi, Grig Chiroiu a dovedit că are nu doar un excelent simț de antreprenor, dar și că și-a propus și a și reușit să aibă o relație cu totul aparte cu majoritatea turiștilor care de atunci încoace i-au trecut pragul pensiunii.

„Ce mi-am propus atunci, în primele zile de după deschiderea afacerii, am pus în practică permanent. Să stabilim o relație specială cu clienții noștri.

Iar aprecierile clienților noștri se reflectă și în salarizarea principalilor mei colaboratori. Eu țin cont de cei spun turiștii, iar asta m-a făcut să le ofer un salariu mulțumitor celor cu care colaborez de mult timp, de la 2.500 de lei în sus”, a afirmat Grig Chiroiu pentru impact.ro.

El a adăugat și amănuntul că valoarea bacșișului oferit în perimetrul pensiunii sale e net superior celui al întregii stațiuni, tocmai din pricina serviciilor oferite. Chiroiu spune însă și că nu e deloc ușor să reușești să-ți păstrezi afacerea deschisă într-un domeniu în care nu mai găsești personal calificat.

„În breasla asta, nu începe totul cu turiștii, ca să spun așa. Ci cu personalul. Nu mai găsești oameni calificați, dornici să lucreze. La noi în zonă am avut șansă cu câțiva localnici cu care am stabilit o anume relație, foarte bună, încă de pe vremea în care aceștia și-au făcut practica la noi, cu ani în urmă. Altfel, nu știu cum am fi supraviețuit.

Există și câțiva colaboratori, dar în cazul lor contează foarte mult numărul de turiști care se anunță. Pentru vara aceasta aș spune că stăm bine, având ceva rezervări. Una peste alta, cred că se simte parcă un nou început și că lumea a prins iar gustul vacanțelor și al concediilor. Nu e chiar ca acum patru, cinci ani, dar pare că lucrurile se mișcă în direcția cea bună!”, a mai precizat vedeta celor de la Prima TV.

Pensiunea Noel” din Olănești are 12 camere, iar prețurile de închiriere variază între 340 de lei și 930 de lei, în funcție de camerele sau apartamentul rezervat, de la mijlocul lunii iunie, când se consideră că a început deja sezonul vacanțelor.

Urmăriți Impact.ro și pe