Vedeta din România care își pune în pericol propria afacere după ce și-a văzut factura la gaze. ”Am tăiat căldura”

Iancu Andreea, Camelia Moldoveanu 13.01.2022, 14:11
Vedeta din România care își pune în pericol propria afacere după ce și-a văzut factura la gaze. ”Am tăiat căldura”

Mulți români se confruntă cu facturi colosale la utilități în această iarnă. Atât costurile la gaze cât și cele la curent au crescut simțitor, iar buzunarele oamenilor au început să se golească încă din primele zile ale noului an. Nici celebritățile din România nu sunt departe de acest scenariu. O vedetă de la noi a recunoscut că își pune propria afacere în pericol din cauza costurilor la factura de gaze. Ce sumă de bani i-a venit de plată.

Care este vedeta din România care a rămas uimită de costurile la factura de gaze. Își pune în pericol afacerea

Românii sunt disperați după ce au descoperit ce sume uriașe au de plătit la utilități pentru luna decembrie. Dintre aceștia se numără și o vedetă din România, care a ajuns să își pună afacerea în pericol din cauza costurilor la factura de gaze. Iar Mihai Trăistariu este unul dintre artiștii care pe luna decembrie a remarcat că, la școala de canto pe care o deține, gazele au venit de patru ori mai mari decât în mod normal.

Cântărețul este siderat și chiar a amenințat că dă în judecată compania de furnizare pentru că ar fi încărcat factura. Mihai Trăistariu este proprietarul școlii de canto eMenTi Star Academy, pe care artistul se chinuie să o întrețină. Din păcate, noul an a venit cu vești neașteptate, după ce cântărețul a primit factura la gaze pentru luna decembrie. Potrivit click.ro, Mihai Trăistariu ar avea de plată pentru spațiul deținut în Constanța, suma de 2380,97 de ron, în urma unui consum uriaș, cu mult mai mare decât în lunile precedente.

„Am școala de muzică de șapte ani, în 2019 eu mi-am cumpărat un sediu în Constanța. Mi-am băgat gaze, curent, și, iarna trecută, a fost foarte ok. Când era foarte frig și cel mai ger afară, factura nu trecea de 700 de ron . Acuma a venit noua factură și mi-a venit 2.300 ron. Mi se pare exagerat, nu înțeleg de ce scumpirea asta, e de trei ori mai mare”, a declarat Mihai Trăistariu, pentru click.ro.

Care este vedeta din România care își pune pericol afacerea după ce a văzut factura la gaze
Mihai Trăistariu se confruntă cu probleme cu banii din cauza facturilor colosale

Ce soluție a găsit Mihai Trăistariu pentru a-și reduce costurile la gaze

Primul gând care i-a venit artistului în minte pentru a reduce cheltuielile cu utilitățile a fost să facă economie. Astfel, el a încercat inițial să scadă temperatura din clădire. Totuși, acest gest nu e unul inspirat, dat fiind faptul că, mai ales noaptea, construcția se răcește foarte mult, iar dimineața este nevoie din nou de căldură pentru a ține orele.

„Deja sunt îngrozit și nu știu de unde să mai tai și ce să mai fac. M-am dus la școală, am avut sedință cu profesorii angajați și am zis: hai să scădem temperatura! Am dat-o la 22 de grade, noi aveam 24 de grade, ca să fie confort pentru elevi. Acum când am văzut factura am zis: hai să închidem căldura noaptea. Am închis-o de tot, dar se răcește clădirea. Dimineața trebuie dat drumul la căldură din nou. Nu mai știu de unde să reduc. E un salariu de om, practic”, a declarat Trăstariu consternat pentru sursa citată.

O altă variantă pe care artistul a menționat este aceea să nu plătească factura și să acționeze furnizorul de gaze în instanță.

„M-am certat cu ei, le-am zis că-i dau în judecată! Vreau să înțeleg și eu de unde au scos 400 de metri cubi când nu treceam niciodată de 200. Nu vreau să dau faliment! Vine și curentul acum, o să fie groaznic. Practic ăștia închid afaceri acum!”, a mai declarat solistul.

Artistul intenționează să apeleze la panourile solare

Pe viitor însă, cea mai inspirată pare să fie montarea unor panouri solare. Acestea ar reduce costurile facturilor, chiar dacă sunt o investiție destul de costisitoare. În plus, Mihai Trăistariu ia în considerare această variantă și în cazul apartamentelor pe care le închiriază în general vara, pe litoral, în zona Mamaia Nord.

„Spaima mea e la apartamentele de pe Litoral. Norocul meu că iarna nu le închiriez, nu sunt folosite! Dar la vară oamenii vor folosi apa caldă, o să facă dușuri zi de zi. O familie de patru membri, vor face mai multe dușuri pe zi, să vezi acolo ce va fi! La turiști se consumă, nu glumă!

Mi se pare o catastrofă! Mă bate gândul să-mi pun panouri solare, m-am și interesat. Adică să-mi dea natura curent și căldură. Și asta e, panourile solare vreo 150 de euro un panou, îmi pun 10-20 panouri. Depind de natură și asta e. Ăsta va fi viitorul ca să nu depindem de nebunii ăștia. Chiar așa o să și fac!”, a mai spus Mihai Trăistariu.

Dincolo de afacerea din Constanța, care implică o școală de canto, Mihai Trăistariu deține în Mamaia Nord șase apartamente. Artistul le închiriază turiștilor pe perioada verii, afacere care l-a ajutat inclusiv la debutul pandemiei, când cântărețul a fost aproape în pragul falimentului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...