Vechea practică din sensul giratoriu nu mai este valabilă. Anunțul făcut azi de Poliția Română

Stan Filon 19.03.2023, 22:23
Vechea practică din sensul giratoriu nu mai este valabilă. Anunțul făcut azi de Poliția Română

Veste importantă adusă de Poliția Română pentru toți șoferii din România! Se pare că regulile respectate de zeci de ani în sensul giratoriu tocmai ce au fost schimbate! Așadar, vechea practică nu mai este de actualitate, după cum a precizat Poliția Română pe pagina oficială de Facebook.

Vechea practică din sensul giratoriu nu mai este valabilă

Așadar, schimbare importantă pentru toți șoferii români! Aceștia trebuie să știe că regulile pe care toți le cunoașteau atunci când venea vorba de circulația în sensul giratoriu tocmai ce au fost schimbate, potrivit unui anunț făcut de Poliția Română pe pagina oficială de Facebook.

Regulamentul de aplicare a Codului Rutier, modificat, a fost adoptat recent de Guvern. Cele mai importante modificări vizează circulația în intersecțiile cu sens giratoriu și circuitul permiselor de conducere reținute de polițiști în funcție de natura abaterilor.

Vechea practica din sensul giratoriu nu mai este valabila
Vechea practica din sensul giratoriu nu mai este valabila

Reguli noi în intersecțiile cu sens giratoriu

Prima modificare din Codul Rutier vorbește despre regulile respectate în sensul giratoriu. Mai exact, a fost definită intersecția cu sens giratoriu și s-au stabilit regulile de circulație aplicabile în cazul acesteia. Astfel, intersecția cu sens giratoriu este definită ca intersecția dirijată, semnalizată ca atare, prevăzută cu una sau mai multe benzi de circulație, în care circulația se desfășoară într-o singură direcție în jurul unei zone centrale, conform Avocatnet.ro.

Potrivit legiuitorului, în cazul intersecțiilor cu sens giratoriu, conducătorii de vehicule vor trebui să respecte regulile privind circulația pe benzi, având obligația să semnalizeze din timp părăsirea intersecției și să se asigure că o pot face fără să perturbe circulația sau să pună în pericol siguranța celorlalți șoferi.

„Știi cum se circulă în sensul giratoriu? Nu mai poți să ieși direct de pe banda a 2-a sau a 3-a a sensului giratoriu și să le tai fața celor de pe celelalte benzi, iar dacă vrei să faci această manevră trebuie să îți semnalizezi intenția, să te asiguri că poți face asta fără să pui în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic. Vechea practică nu mai este valabilă conform ultimelor modificări! Conduceți prudent!”, au transmis cei de la Poliția Română.

De asemenea, s-au reglementat marcajele pentru stațiile de tramvaie fără refugiu pentru pietoni. Administratorii drumurilor au o nouă obligație privitoare la amenajarea stațiilor de tramvaie (înainte erau obligații doar în legătură cu stațiile de autobuz și troleibuz). Concret, se reglementează marcajul format dintr-o linie în zig-zag pentru semnalizarea stațiilor de tramvaie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...