Vasile Muraru, despre ce se întâmplă acum cu Alexandru Arşinel. „Atâtea probleme se adună”

Ioana Bucur 18.10.2021, 20:05
Vasile Muraru, despre ce se întâmplă acum cu Alexandru Arşinel. „Atâtea probleme se adună”

A fost un an dificil pentru marele actor, acesta confruntându-se cu o serie de probleme de sănătate, printre care și infecția cu SARS-CoV-2. În timp ce colegii așteaptă cu nerăbdare întoarcerea lui Alexandru Arșinel pe scenă, Vasile Muraru a oferit informații noi despre artist.

„Atâtea operații, atâtea probleme… se adună”

La 82 de ani, marele actor se confruntă, din nefericire, cu tot mai multe probleme de sănătate. Într-un interviu oferit în exclusivitate redacției Impact.ro, Alexandru Arșinel mărturisea că încă nu și-e revenit complet, după ce, în luna aprilie, a fost infectat cu Covid-19.

„Și acum sunt destul de nemulțumit de starea mea de sănătate. Totul mi se trage de la Covid, în combinație cu celelalte probleme pe care le aveam. Transplantul și Covidul se resping totalmente, la fel ca și tratamentele”, ne-a spus acesta.

În primăvara acestui an, atât actorul cât și soția sa au fost depistați pozitiv pentru SARS-CoV-2. La începutul lunii mai, Arșinel a fost externat de la Institutul „Matei Balș” din București, unde fusese internat timp de trei săptămâni. Îndrăgitul actor a suferit mai mute intervenții chirurgicale la coloană, dar și la inimă, în anul 2017, ca urmare a unui infarct, fiindu-i introdus un stent. În anul 2013, a suferit un transplant de rinichi.

Cu toate astea, nu a putut sta departe prea mult de scenă. Arșinel a apărut pe scenă ultima oară pe 9 octombrie. Zece zile mai târziu, colegii îl așteaptă cu nerăbdare să se întoarcă.

Vasile Muraru, despre ce se întâmplă acum cu Alexandru Arşinel
Vasile Muraru

Alexandru Arșinel, așteptat la Galele Savoy

Vasile Muraru a mărturisit să probleme de sănătate ale marelui actor „se adună” și că îi este din ce în ce mai greu să își susțină activitatea de la teatru. Cu toate astea, este nerăbdător să îl vadă din nou în fața publicului, în spectacolul a cărei regie o semnează.

„O să vină și Alexandru Arșinel la Gale (Galele Savoy, pe 30 octombrie 2021, n red.), el încă joacă. Sâmbăta trecută (pe 9 octombrie 2021, n. red) a jucat. A tot fost internat, dar a venit, a cântat. Acum așteptăm să se facă mai bine ca să revină. Are de toate (probleme de sănătate, n. red), o viață întreagă, atâtea operații, atâtea probleme… se adună.

Dar, mulțumim Lui Dumnezeu, așteptăm să se facă mai bine și să reluăm și piesa, „Niște Senzații”, unde are un rol frumos, i-a făcut și regia. E efortul mai mare acolo, de aceea am și lăsat-o (spectacolul este în pauză, n. red.), mai vedem ce facem…”, a spus, pentru Fanatik, Vasile Muraru.

Vasile Muraru a dezvăluit că Alexandru Arșinel este invitat la Galele Savoy, în cadrul cărora vor fi celebrate vedete ale Teatrului de Comedie „Constantin Tănase”.

„Serbăm pe fostele vedete ale teatrului și care mai sunt în viață, dar și comemorăm pe cei care nu mai sunt, precum Nicu Constantin. O să dăm niște diplome, așa e frumos, mai ales că au muncit o viață și merită”, a mai spus Vasile Muraru pentru aceeași sursă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...