Valul de aer arctic readuce iarna în România. Ce temperaturi sunt așteptate la final de martie

Beatrice Dumitru 24.03.2023, 12:58
Valul de aer arctic readuce iarna în România. Ce temperaturi sunt așteptate la final de martie

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 27 martie – 24 aprilie 2023. Frigul și ploile nu vor lipsi în săptămânile următoare, după ce un val de aer arctic va traversa România. Iată cum va fi vremea pentru sfârşitul lunii martie.

Vremea în săptămâna 27.03.2023 – 02.04.2023

În aceste zile de martie, maximele urcă până la 23°C, dar va urma o scădere bruscă a temperaturilor în toată ţara, potrivit prognozei publicate de Administrația Națională de Meteorologie. Un val de aer arctic maritim va traversa întregul continent.

În acest context, regimul termic va fi și cu zece grade mai coborât față de cel actual, iar aria precipitaţiilor va cuprinde treptat toate regiunile. Vor fi ploi, ce vor avea şi caracter de aversã, iar în sudul ţãrii acestea pot fi torenţiale şi vor fi însoţite de descãrcãri electrice, potrivit meteorologilor.

De luni, 27 martie, răcirea va fi una accentuată în jumătatea vestică, cu temperaturi de cel mult 10-11 grade. De marți răcirea va fi în cea mai mare parte a țării semnificativă, o vreme apropiată de normal pentru data din calendar. Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Valul de aer arctic readuce iarna în România. Ce temperaturi sunt așteptate la final de martie
Vremea se schimbă în România de săptămâna viitoare.

Vremea în săptămâna 03.04.2023 – 10.04.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile intracarpatice, iar în rest valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile estice, sud-vestice, dar mai ales în cele sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Vremea în săptămâna 10.04.2023 – 17.04.2023

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

Vremea în săptămâna 17.04.2023 – 24.04.2023

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință excedentară în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...