Valeriu Gheorghiță urmează să vaccineze turiștii aflați în Vama Veche. În ce zonă trebuie să meargă toți cei care vor să se imunizeze

Elena Avramescu 06.08.2021, 14:04
Valeriu Gheorghiță urmează să vaccineze turiștii aflați în Vama Veche. În ce zonă trebuie să meargă toți cei care vor să se imunizeze

Valeriu Gheorghiță urmează să vaccineze turiștii din Vama Veche. Președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) urmează să se deplaseze în decursul zilei de astăzi pe litoralul românesc pentru a promova mesajul campaniei de vaccinare, astfel că va imuniza turiștii aflați în stațiunea Vama Veche, în cursul serii.

Valeriu Gheorghiță urmează să vaccineze turiștii din Vama Veche

Astăzi, 6 august, Președintele CNCAV, dr. Valeriu Gheorghiţă, va merge în județul Constanța, pentru promovarea mesajului campaniei de vaccinare, pe litoral.

Împreună cu echipa mobilă, dr. Gheorghiță va vaccina în această seară turiștii aflați în stațiunea Vama Veche (Zona Hotel Victory / Punctul SMURD Vama Veche), care doresc să se imunizeze. Activitatea va debuta cu susținerea unor declarații de presă, în jurul orei 19.15, găsim notat în comunicatul CNCAV.

Valeriu Gherghita urmeaza sa vaccineze turistii din Vama Veche
Valeriu Gheorghita

Valeriu Gheorghiță, despre vaccinarea cu a treia doza

Coordonatorul CNCAV a declarat că ne apropiem de valul patru al pandemiei de coronavirus, iar în acest context, în luna septembrie a acestui an, este posibil să se înceapă vaccinarea cu ce-a de-a treia doză. Astfel că, în România, numărul cazurilor de coronavirus crește rapid și ne apropiem de valul 4 al pandemiei. În acest sens, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul CNCAV, a declarat că în a doua jumătate a lunii septembrie România ar putea începe vaccinarea cu a treia doză.

Noi avem discuții pe această temă, chiar astăzi am avut o întâlnire cu grupurile de lucru. Primul pas este să avem autorizarea din partea Agenției Europene a Medicamentelor (EMA).

Ne așteptăm ca până pe data de 15 septembrie să existe această autorizare, iar în a doua parte a lunii septembrie am putea să demarăm administrarea acestui rapel, la o distanță mai mare de 6 luni de la schema completă inițială și sunt definite preliminar câteva categorii care vor avea recomandare cu prioritate și aici vorbim despre personalul medical, de persoane vulnerabile, cu vârste de peste 60-65 de ani.

În etapa a doua probabil că vom replica celelalte criterii care au fost folosite pentru prioritizarea persoanelor vaccinate cu prima schemă, a spus Valeriu Gheorghiță.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...