Valeriu Gheorghiță, explicaţii în cazul lui Alexandru Arșinel. Actorul, infectat cu noul coronavirus deşi fusese vaccinat

Ioana Bucur 20.04.2021, 17:47
Valeriu Gheorghiță, explicaţii în cazul lui Alexandru Arșinel. Actorul, infectat cu noul coronavirus deşi fusese vaccinat

Infectat cu Covid-19, la două luni după ce a primit a doua doză a vaccinului produs de Pfizer. Cum a fost posibil? Valeriu Gheorghiță, explicaţii în cazul lui Alexandru Arșinel.

Valeriu Gheorghiță, explicaţii în cazul lui Alexandru Arșinel

Marele actor și soția sa, Marilena, sunt internați de cinci zile la Spitalul Matei Balș din București, după ce au fost depistați cu Covid-19. Diagnosticul a fost un adevărat șoc pentru actor, care a mărturisit că, acum aproape două luni, primise a doua doză a vaccinului produs de Pfizer.

„Ne simțim ca niște oameni bolnavi. Suntem de cinci zile în spital. Medicii mi-au promis că voi petrece sărbătorile acasă. E o formă, ei zic mai ușoară, din cauză că am făcut vaccinurile. Ne-am vaccinat în urmă cu două luni, cam așa, o lună jumătate. Nu mi-au spus că este posibil să mai fac acest virus după vaccinare. Asta e. Nu așa a fost? Nu asta s-a spus? Nu am crezut. Nu am crezut că voi trece prin așa ceva”, a declarat Alexandru Arșinel la Antena Stars.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, explicații în cazul lui Alexandru Arșinel. Medicul a declarat că, în cazul unor persoane, în special cele care aparțin categoriilor deosebit de vulnerabile, chiar și după vaccinare, nu se formează un număr suficient de mare de anticorpi încât să poată asigura protecția împotriva unei infectări.

„Pot să vă spun că ne-am uitat la rata de fatalitate care este de 100 de ori mai redusă la persoanele vaccinate comparativ cu persoanele nevaccinate, deci categoric că avem beneficii importante ale vaccinării, fără să spunem că 100% din persoanele care sunt vaccinate cu două doze nu vor mai face această infecţie”, precizează Valeriu Gheorghiţă.

Alexandru Arșinel reacționează după ce s-a aflat câți bani încasează lunar
Alexandru Arșinel

„Sigur că acest risc nu se reduce la zero”

Cu toate astea, a mai precizat Gheorghiță, și în cazul lor, riscul apariției unor complicații este redus semnificativ. Medicul susține că persoanele vaccinate care fac Covid-19 au beneficii importante față de boala simptomatică, referindu-se la complicații, risc de spitalizare sau deces.

„Există suficiente date care arată inclusiv o reducere a infecţiei asimptomatice şi a riscului de transmitere. Sigur că acest risc nu se reduce la zero”, a mai spus Valeriu Gheorghiţă.

Alexandru Arșinel a confirmat că el și soția sa sunt internați de mai multe zile în spital, după ce a fost diagnosticați cu Covid-19 și că nu se simt bine. Cei doi sunt internați la Institutul Matei Balș din București, iar medicii spun că starea lor este bună, conform România TV. Alexandru Arșinel, directorul Teatrului de Revistă Constantin Tănase din București, a primit prima doză de vaccin de la Pfizer în luna ianuarie și s-a prezentat la rapel la data de 10 februarie.

„Da, este adevărat! Nu ne simțim bine, în general, mai ales că am făcut și vaccinul. Asta este! Sunt în spital acum, nu vreau să apară comentarii! Dumneavoastră și vreo trei vreți să fiu bine, dar sunt mulți care sunt jigodii ordinare. Nu mai contează nimeni în țara asta! Și soția mea este internată în spital!”, a precizat Alexandru Arșinel, potrivit Fanatik.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe