Valeriu Gheorghiță, anunţ important despre vaccinarea cu cea de-a treia doză. Ar putea începe chiar de săptămâna viitoare

Badea Violeta, Ana Ionescu 21.09.2021, 16:21
Valeriu Gheorghiță, anunţ important despre vaccinarea cu cea de-a treia doză. Ar putea începe chiar de săptămâna viitoare

Anunț important pentru români. Valeriu Gheorghiță a anunțat că țara noastră este pregătită pentru administrarea unei a treia doze de vaccin. Imunizarea ar putea începe chiar de săptămâna viitoare!

România este pregătită pentru administarea celei de-a treia doze de vaccin

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-Covid, Valeriu Gheorghiţă, a anunțat că de săptămâna viitoare poate începe administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-Covid. Conform acestuia, România este pregătită pentru această etapă și a precizat că prioritizarea va fi aceeaşi ca la debutul campaniei de vaccinare.

„Luăm în considerare administrarea celei de-a treia doze în special în cazul persoanelor de peste 60 de ani, a celor  cu imunosupresie şi a celor care sunt mai expuse prin natura profesiei, cum ar fi personalul medical. Administrarea cele de-a treia doze creşte eficienţa la 95%”, a declarat medicul.

De asemenea, Valeriu Gheorghiță a anunțat că prioritatea autorităţilor este și vaccinarea cât mai multor persoane care nu s-au imunizat încă. Acesta a anunțat că se va face actualizarea plateformei de vaccinare pentru a fi pregătită pentru începerea administrării celei de-a treia doze.

Valeriu Gheorghita
Valeriu Gheorghita

„Suntem pregătiţi pentru administrarea unei a treia doze de vaccin Pfizer sau Moderna”

Medicul a subliniat că pentru doza a treia va fi necesară programarea prin platformă. Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-Covid a mai anunțat că administrarea unei a treia doze de vaccin se va face cu Pfizer sau Moderna.

„La acest moment suntem pregătiţi pentru administrarea unei a treia doze de vaccin Pfizer sau Moderna pentru persoanele cu schema completă la acest tip de vaccin.

Pentru persoanele vaccinate cu Astra Zeneca se va face a treia doză cu unul din cele două, decizie luată după consultarea specialiştilor”, a spus Valeriu Gheorghiţă.

Ministrul interimar al Sănătății susține introducerea celei de-a treia doze de vaccin anti-Covid

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a vorbit la Digi24 despre administrarea unei a treia doze de vaccin. Acesta a spus că prioritate vor avea cei care lucrează în domeniul medical. Ulterior, serul va ajunge la lorce persoană care dorește voluntar să se vaccineze cu cea de-a treia doză.

„În primul rând pentru cei care lucrează în domeniul medical, dar oricine dorește voluntar să se vaccineze cu cea de-a treia doză. Vedem că foarte multe țări europene au făcut deja acest lucru și cred că este o măsură care protejează în plus persoanele care s-au vaccinat până acum”, a precizat Cseke Attila.

Ministrul interimar al Sănătății i-a asigurat pe români că oricine are posibilitate de a se vaccina cu doza a treia, fiindcă țara noastră nu are nicio problemă legată de stocul de vaccinuri. Valeriu Gheorghiță anunța că administrarea cele de-a treia doze creşte eficienţa la 95%.

„Va exista o procedură, o ordine, o posibilitate de a se vaccina cu doza a treia. Vaccinuri sunt destule în România, putem să folosim, nu avem nicio problemă legată de stocul de vaccinuri”, a mai spus el.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...