Valeriu Gheorghiţă a explicat clar. Când vor fi introduse din nou restricţii în România

Stan Filon 13.08.2021, 18:08
Valeriu Gheorghiţă a explicat clar. Când vor fi introduse din nou restricţii în România

Valeriu Gheorghiță – președintele Comitetului Naţional de coordonare a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 a spus când vor fi introduse din nou restricții în România. Acesta a ținut să precizeze că starea de alertă a fost deja prelungită.

Valeriu Gheorghiţă a explicat clar când ar putea reveni restricțiile în România

Valeriu Gheorghiță nu exclude ca restricțiile pentru combaterea pandemiei de coronavirus să fie din nou adoptate de către autoritățile de România. Acesta a spus că reintroducerea acestora va ține cont de numărul de noi îmbolnăviri de coronavirus.

”Până la urmă rolul măsurilor restrictive este acela de a limita circulația virusului și de a preveni îmbolnăvirile, prin aceste metode nefarmaceutice. Este evident că atunci când situația epidemiologică o impune, când riscul de îmbolnăvire crește semnificativ, sănătatea publică este clar o prioritate a tuturor și asta nu cred că se poate negocia, or din acest punct de vedere este clar că atunci când se impun măsuri de restricție ele trebuie luate.

Valeriu Gheorghita a explicat clar cand ar putea reveni restrictiile in Romania
Valeriu Gheorghita a explicat clar cand ar putea reveni restrictiile in Romania

Premierul spune că valul 4 va fi abordat la fel ca celelalte

Trebuie luate la timp tocmai ca să producă efecte la timp. Nu văd de ce să scoatem din calcul această posibilitate atât timp cât ne uităm și la celelalte țări și vedem că se impun astfel de măsuri, pentru că altfel nu o să putem controla răspândirea virusului, mai ales într-o populație în care acoperirea imunologică, indiferent că vorbim de trecerea prin boală sau vaccinare, nu este suficient de ridicată”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Premieru Florin Cîțu a dat asigurări că Guvernul României va adopta cele mai bune soluţii în faţa valului patru al pandemiei de COVID-19. Șeful Executivului a spus că se va acționa la fel cum s-a făcut și în primele valuri, așadar esteposibil să ne așteptăm la noi restricții.

„Aceleaşi măsuri pe care le-am avut şi pentru valul unu, doi, trei, în plus avem vaccin. (…) Deşi în spaţiul public se spunea că nu o ducem bine, am ieşit din aceste valuri mult mai bine decât celelalte ţări, fără să închidem economia. Vă asigur că şi de data aceasta vom lua cele mai bune soluţii, dar în funcţie de ce se întâmplă cu situaţia epidemiologică. În acest moment, eu zic că avem măsurile cele mai bune pentru situaţia pe care o avem acum. Dar, aşa cum am spus şi în februarie, aşa spun şi acum, pentru că s-ar putea să fim în faţa unui val patru de o anumită magnitudine sau suntem în faţa unui val patru, am cerut Ministerului Sănătăţii ca să nu reducă niciodată capacitatea pe care o avem pentru spitalele COVID, nici la ATI, nici spitalele COVID. Ele au rămas intacte. Mai mult, am spus că vreau să se pregătească pentru orice situaţie în care dacă avem nevoie de mai multe locuri pentru bolnavi COVID, să putem să le transferăm rapid, fără niciun fel de probleme. Deci au avut timp să se pregătească în această perioadă. Eu nu mă aştept să fie vreo problemă în perioada următoare”, a spus premierul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...