Valeriu Gheorghiţă a anunţat data de la care se va începe vaccinarea profesorilor. Cum se va face imunizarea

Stan Filon 12.02.2021, 19:26
Valeriu Gheorghiţă a anunţat data de la care se va începe vaccinarea profesorilor. Cum se va face imunizarea

Autoritățile caută soluții pentru vaccinarea profesorilor. Aceasta ar putea fi făcută cu ajutorul unor centre mobile de vaccinare, după cum a spus coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, care a avansat și o dată pentru startul vaccinărilor. Spre deosebire de ceilalți cetățeni, programarea profesorilor se va face prin intermediul inspectoratelor şcolare, nu prin platformă.

Când încep vaccinările la profesori

”Este un scenariu de lucru, de analiză. Sunt multe lucruri care sunt în analiză. Este un scenariu pe care îl luăm în calcul. Este clar că nu putem crea cabinete separate, linii separate. Modalitatea este să asigurăm prin echipe mobile. Este o provocare foarte mare, pentru că tot cu echipe mobile vaccinăm în cămine de bătrâni, tot cu echipe mobile persoanele de la domiciliu.

Trebuie să facem nişte evaluări ale resurselor umane, ale numărului de doze, ale locaţiilor. Să vedem dacă rămânem în şcoli, dacă la inspectorate sau la casele corpului didactic. Încă este o idee la care lucrăm. Nu este nimic conturat. (…) Spaţiu am găsi şi în sala de sport a şcolii – se amenajează, se pun scaune, o masă, ai grup sanitar şi tot ce trebuie. Provocarea reală este legată de echipe mobile şi de numărul de doze”, a declarat Valeriu Gheorghiță pentru Agerpres.

Cand incep vaccinarile la profesori
Cand incep vaccinarile la profesori

Numărul elevilor și profesorilor infectați cu coronavirus crește în fiecare zi

Întrebat când ar putea fi pus în practică acest plan, medicul a dat ca termen data de 1 martie: „Ar fi fezabil acest plan de la 1 martie, să putem pune în aplicare această prioritizare”. Până în prezent, au fost vaccinați 27.000 de cadre didactice.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus că aproximativ 200.000 de angajați din învățământ și-ar fi exprimat dorința să se vaccineze.

În același timp, după numai patru zile de la reînceperea cursurilor școlare față în față, au fost raportate multe cazuri de infectare cu coronavirus, atât în rândul elevilor, cât și în rândul profesorilor. Nu mai puțin de 290 de copii din toată țara au fost depistați pozitivi la virusul SARS COV 2 și 359 de angajați din școli.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...