Valentin Broeksmit a fost găsit mort. Se crede că a lucrat cu autoritățile federale pentru a investiga activitățile Deutsche Bank

Elena Avramescu 27.04.2022, 09:50
Valentin Broeksmit a fost găsit mort. Se crede că a lucrat cu autoritățile federale pentru a investiga activitățile Deutsche Bank

Un echipaj de curățenie a găsit corpul lui Valentin Broeksmit, în vârstă de 45 de ani, autodescris ca fiind un „spion”, în jurul orei 6:40, luni dimineața. El a fost declarat mort în jurul orei 7:05, în campusul liceului Woodrow Wilson, lângă blocul 4500 al străzii Multnomah, potrivit medicului legist din Los Angeles. Autoritățile nu au dezvăluit încă cauza morții iar în prezent se așteaptă autopsia.

Valentin Broeksmit, găsit mort într-un campus din Los Angeles

Un bărbat despre care se crede că a lucrat cu autoritățile federale pentru a investiga activitățile Deutsche Bank și legăturile acesteia cu fostul președinte Donald Trump a fost găsit mort luni în campusul unui liceu El Sereno. Poliția școlii a spus că nu avea niciun videoclip care să-l arate intrând în campus și nu sunt sigure de cât timp a stat în campus.

Broeksmit a fost văzut ultima dată conducând un Mini Cooper roșu pe 6 aprilie 2021, în Griffith Park pe Riverside Drive. Deși Broeksmit dispăruse, contul său de Twitter a rămas activ. Prietenii și jurnaliștii au susținut că au rămas în contact cu el în timpul dispariției sale, jurnalistul de investigație Forensic News Scott Stedman scriind pe Twitter că a vorbit ultima oară cu Broeksmit în ianuarie.

Stedman a scris că Broeksmit i-a dat „documente Deutsche Bank care evidențiază legăturile profunde ale băncii cu Rusia”.

„Este foarte trist. Nu bănuiesc un joc greșit. Val s-a luptat cu drogurile. Așteptăm informații suplimentar”, a adăugat el, potrivit cbsnews.com.

Valentin Broeksmit, gasit mort intr-un campus
Deutsche Bank

Broeksmit a dus o luptă strânsă cu drogurile

Reporterul New York Times, David Enrich, care a spus că Broeksmit a ajutat FBI-ul în ancheta asupra instituției financiare, a mai scris că Broeksmit s-a luptat cu abuzul de droguri și că deseori evocă „teorii exagerate” în timp ce îndoia adevărul.

Stedman a spus că tatăl lui Broeksmit s-a sinucis în 2014, ceea ce l-a bântuit pe bărbatul de 45 de ani.

„Este incredibil de deprimant să-i vezi viața terminându-se atât de scurt”, a scris Stedman.

Broeksmit, care a fost citat și de Comisia de Informații a Camerei în timpul anchetei asupra lui Trump și a băncii, ar fi oferit sute de documente anchetatorilor federali și jurnaliştilor care căutau legături între Deutsche Bank și Trump. Documentele au fost lăsate în urmă de către tatăl său vitreg William, care era director al băncii, a murit.

„Este o veste îngrozitoare. Val a fost o sursă de multă vreme de-a mea și personajul principal din cartea mea. Am avut o relație complicată, dar este doar devastator de auzit”, a scris Enrich pe Twitter.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...