Vâlcea: O doctoriţă în izolare la domiciliu, găsită moartă în casă. Femeia era vaccinată anti-covid

Iancu Andreea 17.09.2021, 00:01
Vâlcea: O doctoriţă în izolare la domiciliu, găsită moartă în casă. Femeia era vaccinată anti-covid

Un caz halucinant a stârnit controverse, după ce o doctoriță aflată în izolare din pricina covid-19 a fost găsită moartă în casă, deși femeia era vaccinată. Medicul, în vârstă de 66 de ani, fusese diagnosticat cu infecție cu SARS-CoV-2, și a intrat în izolare pe data de 31 august. Femeia, cadru medical, care lucra la spitalul orășenesc din Brezoi, județul Vâlcea, fusese vaccinată cu ambele doze de vaccin Pfizer. Colegii doctoriței au rămas înmărmuriți din pricina veștii tragice.

O doctoriță vaccinată anti-covid, aflată în izolare, a fost găsită moartă în casă

În urmă cu trei zile, doctorița din Brezoi, Vâlcea, fusese contactată de către reprezentanții unității medicale la care lucra pentru a reveni la serviciu, urmând să intre de gardă. Femeia însă a precizat că va continua să rămână în concediu de odihnă. Din păcate, doctorița care se afla în izolare, a fost găsită moartă în casă. Cel care a alertat pe toată lumea a fost fratele femeii, care a sunat la spital după ce sora sa nu a mai răspuns la telefon. Cadrul medical a fost găsit, din păcate, fără suflare, în pat.

Colegii doctoriței au rămas șocați să afle că femeia, pe care o contactaseră chiar cu două zile înainte de data la care trebuia să iasă din izolare, a murit. Mai cu seamă că medicul nu acuzase probleme de sănătate, nu avea comorbidități și fusese vaccinată cu ambele doze ale serului produs de Pfizer. Managerul spitalului orășenesc susține scenariul instalării unei hipoxi cerebrale, care ar fi paralizat-o pe femeie, ducând ulterior la decesul acesteia.

A fost o tragedie pentru noi a venit ca un trăsnet. Nu ne așteptam să se întâmple aşa ceva. În 31 august eram la raportul de gardă şi o altă colegă era puţin răcită şi i-am zis să meargă să îşi facă testul. Şi a zis că merge şi ea deşi nu avea niciun simptom. A făcut testul şi m-a anunţat că a ieșit pozitiv. Am rămas surprins. Repetă testul şi a ieșit pozitiv. A făcut o radiografie şi atunci am anunţat Direcția de Sănătate şi a intrat în izolare la domiciliu. Evoluția a fost relativ bună pentru că sâmbătă am sunat-o să vedem în ce stare se află şi dacă poate să vină pentru că marţi era de gardă. Luni ieșea din izolare. A spus că se simte mai bine, dar nu are forță ca să vină şi a cerut concediu de odihnă.

Ieri seară m-a sunat fratele că nu răspunde la telefon. Am sunat şi eu şi nu a răspuns la telefon şi am trimis o asistentă care locuiește în zonă şi nu a răspuns. Atunci am sunat la 112 şi au intervenit autorităţile şi au găsit-o moartă în pat. Am înțeles că ultima oară a intrat pe WhatsApp duminică după amiază. Nu avea morbidități si culmea e că era vaccinată cu ambele doze. probabil că a intrat în categoria celor 5% care chiar dacă sunt vaccinați pot să facă boala. Evoluția a fost rapidă. Probabil că s-a instalat hipoxia cerebrală, nu s-a mai putut mișca a rămas paralizată şi a decedat, a spus pentru Antena 3, dr. Vasile Cerbu, manager spital Orășenesc Brezoi, Vâlcea.

O doctoriță vaccinată anti-covid a fost găsită moartă
Monica Pop, despre situația medicului din Vâlcea

Reacția dr. Monica Pop, despre cazul doctoriței vaccinate, care a decedat de Covid-19

Mulți au fost șocați de cazul doctoriței din Râmnicu Vâlcea, iar medicul Monica Pop a oferit și o explicație privind această tragedie. Specialistul în oftalmologie a precizat faptul că vaccinul, în opinia sa, nu poate opri pandemia, astfel că unele persoane pot ajunge să dezvolte forme grave, în ciuda imunizării. Monica Pop a oferit un exemplu prin cazul unei prietene, care a ajuns să fie internată la reanimare la Spitalul Matei Balș.

Demonstrează încă o dată că vaccinul nu este atât de sigur încât să oprească pandemia și că ar fi trebuit să facă și test. Și asta este un lucru general. Și nu este singură, știm foarte bine că sunt destul, cei care sunt vaccinați și au făcut boală, de obicei o formă mai ușoară, dar nu toți. Chiar am o prietenă care este în reanimare la Balș, a făcut vaccinurile ambele, dar a făcut o formă mai puțin ușoară, a spus Monica Pop, la Antena 3.

Totodată, medicul oftalmolog sugerează că profilaxia este în continuare importantă, în ciuda vaccinării. Monica Pop recomandă testarea frecventă a personalului din domenii esențiale și care iau contact cu public.

Vaccinarea nu înseamnă că trebuie să renunțe la profilaxie, dar deloc. Orice vaccinat trebuie să facă în continuare metodele de profilaxie și, bineînțeles, că medicii, profesorii, artiștii, toți cei care lucrează cu publicul, trebuie să facă test în fiecare săptămâna, pentru a evita îmbolnăvirile, chiar dacă sunt vaccinați, chiar dacă nu, a mai precizat specialistul.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...