Vâlcea la extreme: 14 localități au peste 3/1000 cazuri de Covid-19, în timp ce 8 localități nu au niciun caz

Daniela Alexandru / 20.10.2020, 15:28
Vâlcea la extreme: 14 localități au peste 3/1000 cazuri de Covid-19, în timp ce 8 localități nu au niciun caz

Ieri seară, vâlcenii din mai multe localități au primit, pe telefoane, mesaje de la RoAlert în care erau anunțați că mai multe zone din județ au depășit pragul de 3 cazuri de Covid-19 la mia de locuitori. Astăzi, Vâlcea a înregistrat alte 34 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, ducând totalul la 3784.

Printre localitățile vâlcene cu peste 3/1000 se află și Râmnicu Vâlcea

Mesajul RoAlert, emis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, atrăgea atenția locuitorilor județului că în 14 localități vâlcene s-a depășit pragul de 3 bolnavi la mia de locuitori, iar printre acestea este inclusă și reședința de județ, Râmnicu Vâlcea, care are o rată de 4,69.

Municipiul funcționează deja de o săptămână în scenariul roșu, iar Comitetul pentru Situații de Urgență Vâlcea a decis ca de mâine, 21 octombrie, să se închidă și restaurantele și cafenelele în interior în toate zonele un este depășit pragul. Până acum fuseseră închise cinematografele, sălile de jocuri de noroc și școlile. De asemenea, se menţine decizia de interdicţie a nunţilor, botezurilor, meselor festive, aniversărilor etc., atât în spaţiile închise cât şi în cele deschise.

În Vâlcea există opt localități fără niciun caz de Covid

În ceea ce privește localitățile unde rata de infectare este cuprinsă între 1,5 și 3 cazuri de infectare cu virusul SARS – CoV-2 la 1.000 de locuitori, în Vâlcea există 25 de astfel de zone, iar în 42 de localități rata este de sub 1,5. Există şi opt localităţi care nu au raportat nici un caz de infectare cu SARS – CoV-2 de la începutul acestei pandemii.

Potrivit coeficientului infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, calculat de Direcția de Sănătate Publică Vâlcea, județul a ajuns la 2,52 rată de infectare. Acest lucru înseamnă că în tot judeţul se menţine obligativitatea purtării măştii de protecţie inclusiv în spaţiile publice deschise, de către toate persoanele de peste 5 ani. De asemenea, din 21 octombrie, supermarketurile şi hipermarketurile, precum şi magazinele de bricolaj sunt din nou obligate, la fel ca în perioada de carantină, să limiteze numărul de clienţi în incinta acestora, pentru următoarele 14 zile cel puţin, iar la întâlnirile şi evenimentele private este permisă doar participarea a cel mult 25 de persoane.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI