Val de ironii la adresa Austriei în urma eșecului României la Schengen. Românii fac haz de necaz, gluma care circulă deja pe internet

Anca Manolica 08.12.2022, 21:33
Val de ironii la adresa Austriei în urma eșecului României la Schengen. Românii fac haz de necaz, gluma care circulă deja pe internet

Val de glume și ironii pe internet, după ce Austria s-a opus aderării României și Bulgariei la Spațiul Schengen. Reuniţi la Bruxelles, miniştrii de interne şi de justiţie ai Uniunii Europene au încercat să îl facă pe oficialul austriac să își schimbe părerea, dar fără prea mult succes. Iată cum au reacționat românii în mediul online, după refuzul ferm.

România trebuie să mai aștepte până să intre în Spațiul Schengen

Un mare NU pentru România și Bulgaria. Cele două țări nu vor intra în Spațiul Schegen de la 1 ianuarie 2023. Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne de la Bruxelles a respins joi aderarea Bulgariei şi României, fiind două voturi împotrivă, în condiţiile în care era nevoie de unanimitate.

Austria și-a menținut până la capăt opoziția față de intrarea României în Schengen și a votat, joi, 8 decembrie, împotriva aderării țării noastre la spațiul de liberă circulație. Un al doilea vot împotrivă a fost cel al Olandei, deși a ținut să se consemneze în minuta ședinței că este în favoarea aderării țării noastre.

Aceasta a votat la pachet pentru respingerea României și Bulgariei, pentru că decuplarea celor două a fost imposibilă. Așadar, votul a fost dat „la pachet cu România”. În schimb, Croația, cea de-a treia țară supusă votului, a fost anunțată că a primit undă verde de a intra în Spațiul Schengen de la 1 ianuarie 2023.

Val de ironii la adresa Austriei

În ciuda faptului că oficialii reuniți la Bruxelles au încercat să îl facă pe reprezentatul austriac să își schimbe părerea, și anume că România şi Bulgaria merită să intre în zona de liberă circulaţie din 2023, poziția Austriei a rămas neschimbată

A fost invcoat fenomenul migrației ilegale, în ciuda faptului că Germania a încercat chiar să și forţeze negocierile în favoarea noastră. Refuzul aderării României la Spațiul Schengen a stârnit foarte multe reacții în mediul online. Iată doar câteva dintre ele.

Val de ironii la adresa Austriei
Val de ironii la adresa Austriei

„Deci Croatia a intrat in Schengen, iar noi si bulgarii nu.

Pai atunci sper ca de-acum inainte politicienii austrieci sa mearga in vacante numai in P###”, a scris Andrei Ciobanu, fostul realizator al matinalului de la Kiss FM, pe pagina sa de Facebook.

„Iohannis a dat comunicat, nu a făcut conferință de presă că e la ski în Austria.”, a scris ZMENTA, în mediul online.
Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...