Val de infectări cu Covid-19 în Premier League. Au fost făcute aproape 4000 de teste într-o săptămână

Andrei Cezar, Adrian Dumitru 14.12.2021, 12:25
Val de infectări cu Covid-19 în Premier League. Au fost făcute aproape 4000 de teste într-o săptămână

Situație îngrijorătoare în Premier League. În ultima săptămână au fost depistate nu mai puțin de 42 de noi cazuri de coronavirus. Este un record de când testele au început să fe publicate, respectiv din mai 2020. Printre echipele la care au fost descoperiți jucători sau membri ai staff-ului infectați se numără și Manchester United. Oficialii grupării de pe Old Trafford vor acum ca meciul din campionat cu Brentford să fie amânat.

Record de infectări cu Covid-19 în Premier League

„Între luni, 6 decembrie şi duminică, 12 decembrie, au fost efectuate 3.805 de teste în rândul jucătorilor şi membrilor stafului. Dintre acestea, 42 de noi teste au fost pozitive”, a anunţat Premier League într-un comunicat.

Săptămâna trecută au fost raportate doar 12 cazuri de noi infectări cu Covid-19, însă focarele au apărut de atunci în rândul mai multor cluburi, printre care și Manchester United. Potrivit Sky Sports, gruparea de pe Old Trafford a înregistrat „un mic număr” de cazuri pozitive cu ocazia testelor efectuate duminică la centrul sportiv de la Carrington.

De asemenea, Manchester United a comunicat că persoanele infectate se află în izolare, însă nu a precizat și numele acestora. În urma rezultatelor testelor, clubul englez a luat hotărârea să închidă baza de antrenament pentru 24 de ore.

Manchester United poate să confirme că, în urma testării PCR efectuate ieri (duminică – n.r.), au fost confirmate cazuri de COVID-19 în rândul jucătorilor și staff-ului de la prima echipă. Am luat decizia de a închide operațiunile de la baza de antrenament, pentru 24 de ore, pentru a minimaliza riscul unor alte infectări”, se arată într-un comunicat.

Manchester United vrea amânarea meciului din Premier League

Totodată, Manchester United a solicitat amânarea partidei cu Brentford din campionat, programată marți, și a întârziat deplasarea delegației echipei către Londra.

În ultimele două săptămâni alte două echipe din Premier League au fost lovite de coronavirus. La Tottenham Hotspur opt fotbaliști au fost testați pozitiv, motiv pentru care „pintenații” și-au amânat două partide. De altfel, și la Leicester City a fost depistat un focar de Covid-19, iar „vulpile” nu au putut disputa meciurile programate în această perioadă.

Manchester United nu se află într-o situație tocmai bună în campionat. Echipa de pe Old Trafford este pe locul 5, cu 27 de puncte acumulate în 16 etape și se află la 11 lungimi în spatele liderului Manchester City. În Champions League, United a terminat pe locul 1 în Grupa F și va juca în optimi cu Atletico Madrid.

Urmăriți Impact.ro și pe