Val de glume după un anunț de angajare al SRI. Comentariile ironice au curs pe internet

Badea Violeta 30.06.2022, 15:20
Val de glume după un anunț de angajare al SRI. Comentariile ironice au curs pe internet

Un anunț de angajare publicat astăzi, 30 iunie, de Serviciul Român de Informații a devenit o sursă de meme și a stârnit un val de glume în mediul online. Potrivit postării de pe Facebook, românii care au absolvit studii superioare în domeniile tehnice sunt invitați să aplice. Internauții nu s-au putut abține și s-au întrecut în glume pe seama anunțului publicat de SRI!

Reacțiile internauților la anunțul de angajare publicat de SRI

Un anunț de angajare postat astăzi, 30 iunie, pe pagina de Facebook a SRI s-a viralizat și a generat zeci de comentarii ironice. Reprezentanții instituției au transmis că toți românii care au absolvit studii superioare în domeniile tehnice sunt invitați să aplice.

„Căutăm admin pentru sisteme informatice și de comunicații. Posturi la nivel național. Nivel de carieră – mediu”, a scris SRI pe pagina oficială de Facebook.

Ulterior, au curs valuri de comentarii amuzante, în care cu toţii au ironizat anunțul de angajare publicat de SRI.

„Eu cred că-i știți deja.

Departamentul de cenzură este operat manual, pe machine learning, sau amândouă?

Eu vreau. Dar nu-s informatician, deci pică. Dar să ascult telefonul mă pricep.

Luați și voi pe unul din instituție publică, știți voi, bugetarul ăla bun, verișorul cumnatului șefului.

Am fost admin într-un grup de WhatsApp, unde mă înscriu?

Am auzit că pleacă mulți de la ruşi. Ar trebui să se simtă ca acasă la voi…”, au fost doar câteva dintre comentariile publicate de internauți.

Anunt de angajare SRI
Anunt de angajare SRI

Raportul de activitate al SRI pe anul 2021, dezbătut în Parlament

Raportului de activitate al SRI pentru anul trecut, a fost dezbătut, săptămâna aceasta, într-o şedinţă a comisiei pentru exercitarea controlului parlamentar asupra Serviciului.

Potrivit unui comunicat de presă al Comisiei, activitatea instituției publice a fost prezentată şi în raport cu ameninţările actuale de securitate declanșate de conflictul din Ucraina.

La ședința respectivă au participat senatorul PNL Cristian Chirteş – preşedintele Comisiei, deputaţii Florin-Silviu Hurduzeu (PSD) – vicepreşedinte, Csoma Botond (UDMR) – secretar, Oana Florea (PSD), Acatrinei Dorel-Gheorghe (AUR), Teodor Lazăr (USR), Răzvan Prişcă (PNL) şi o delegaţie a conducerii SRI.

Potrivit comisiei parlamentare, preşedintele Comisiei a amintit despre filmul pe care SRI l-a realizat şi l-a prezentat comunităţii internaţionale de intelligence în 2017, avertizând încă de acum 5 ani asupra intenţiilor lui Putin şi a poziţionării agresive a Rusiei în regiune.

„Anticiparea este un atribut pe care SRI îl stăpâneşte foarte bine”, le-a spus Cristian Chirteş colegilor din comisie.

Conform sursei de mai sus, „membrii Comisiei au adresat conducerii SRI întrebări, au cerut informaţii suplimentare sau lămuriri şi au primit răspuns la toate solicitările. Raportul SRI a fost adoptat de Comisie cu unanimitate de voturi şi va fi înaintat Birourilor Permanente ale celor două Camere”.

Acum urmează ca membrii comisiei parlamentare să întocmească un raport propriu, care va cuprinde constatările, concluziile şi recomandările Comisiei, iar cele două vor ajunge pe masa Birourilor Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...