Val de glume după montarea noilor sensuri giratorii modulare din București. Cu ce le aseamănă majoritatea șoferilor. „De ce trebuia să fie așa spectaculos?!”

Stan Filon 10.01.2023, 13:12
Val de glume după montarea noilor sensuri giratorii modulare din București. Cu ce le aseamănă majoritatea șoferilor. „De ce trebuia să fie așa spectaculos?!”

Val de glume după montarea noilor sensuri giratorii modulare din București! Două astfel de construcții au apărut în două intersecții mari din Capitală, iar oamenii au rămas surprinși de felul în care arată cele două sensuri giratorii care i-au costat pe bucureșteni ceva bani.

Val de glume după montarea noilor sensuri giratorii modulare din București

Românii au umor și dovedesc asta în fiecare zi. Chiar dacă toate prețurile au crescut în România, iar mulți sunt pe cale să-și piardă casele, din cauza dublării ratelor la bancă, un lucru nu le poți lua românilor: umorul.

Ei bine, aceștia au dat startul la glume imediat după ce municipalitatea a montat două sensuri giratorii noi în două intersecții importante. Cele două sensuri au fost montate la intersecția de la Șoseaua Petricani cu Dimitrie Pompeiu și la intersecția dintre Doamna Ghica și Strada Heliade Între Vii.

Val de glume dupa montarea noilor sensuri giratorii modulare din Bucuresti
Val de glume dupa montarea noilor sensuri giratorii modulare din Bucuresti

„Un tort frumos, de sărăbători”

Cele două sensuri giratorii modulare au un aspect nemaintâlnit în traficul din Capitală, iar șoferii au rămas surprinși de aspectul acestora. Șoferii nu contestă utilitatea lor, însă spun că au aspect cel puțin ciudat. Unii au spus că seamănă cu un tort, alții cu un mausoleu. Iată declarațiile câtorva șoferi:

„Un tort frumos, de sărăbători. Cine l-a făcut pe acesta?! Din ce este?”, „Și de ce trebuia să fie așa spectaculos?! Aaa… ca să coste mai mult, bănuiesc. Design”, „Parcă ar fi un monument, o moschee, adică nu prea seamănă a giratoriu. Mai mult i-au dat aspect de lucrare de arhitectură costisitoare. Cred că ăla a și fost motivul pentru care l-au făcut așa. Un sens giratoriu trebuie să fie simplu, ca să poți să vezi și peste, în dreapta, în stânga”.

„Seamănă cu Mausoleul de la Mărășești”

„Seamănă cu o fântână arteziană. Este bine dacă fluidizează traficul”, „Seamănă cu Mausoleul de la Mărășești. Întotdeauna sensurile giratorii sunt utile”, „Seamănă cu cel de la Deva, aproape. Cu ce-am văzut tot la știri, cu sensul ăla giratoriu de la Deva. Nu, nu-i ok”. Sunt doar câteva dintre opiniile șoferilor care au văzut noile construcții.

Municipalitatea din București a fost chiar luată peste picior de cea din Brașov. Chiar Primăria din Brașov a încărcat un videoclip pe TikTok, în care critică aspectul celor două sensuri giratorii din București. Oficialii brașoveni se laudă că sensurile giratorii din orașul lor, despre care spun că sunt utile și frumoase.

Lucrurile nu se opresc aici, deoarece primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat într-o postare pe Facebook că în perioada următoare, Administraţia Străzilor va propune Comisiei Tehnice de Circulaţie şi alte locaţii pentru fluidizarea traficului prin amplasarea unor astfel de sensuri giratorii. Sensurile giratorii modulare sunt iluminate cu LED-uri cu încărcare fotovoltaică, iar costul celor două lucrări este de 180.000 de euro.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...