Val de aer rece în România. Vremea se strică din nou, anunţul făcut de ANM

Andra Daoud 20.05.2022, 11:11
Val de aer rece în România. Vremea se strică din nou, anunţul făcut de ANM

Deși mai sunt câteva zile până când vara își intră în drepturi din punct de vedere calendaristic, din punct de vedere termic vom mai avea de așteptat până când vom vedea temperaturi de vară în România. Meteorologii anunță un nou val de aer rece în țara noastră, iar temperaturile vor scădea din nou săptămâna viitoare, fiind mai mici decât cele normale pentru această perioadă.

Un nou val de aer rece în România

După ploile și temperaturile scăzute de la începutul săptămânii, vremea s-a îndreptat, iar temperaturile au crescut ușor, ajungând ca astăzi să se încadreze între 22 și 30 de grade Celsius. Nu ne vom bucura însă prea mult timp de vreme caldă, spun meteorologii, pentru că un val de aer rece se va abate din nou peste țara noastră. Temperaturile scad începând de duminică, iar săptămâna viitoare vor fi cu câteva grade mai mici decât cele normale pentru această perioadă.

Vineri, 20 mai, vremea va fi frumoasă și caldă în majoritatea regiunilor, conform ANM. Cerul este variabil și va avea unele înnorări trecătoare în nord și în est. Izolat, în cursul nopții, vor fi ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, iar temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 30 de grade. Sâmbătă va fi și mai cald, însă în unele regiuni vremea va deveni instabilă.

În nord, vest și centru vor fi înnorări, iar local se vor semnala ploi însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului. Ploile vor avea caracter torențial și vor fi condiții de grindină izolat. În Capitală, sâmbătă se anunță temperaturi maxime de până la 31 de grade Celsius, în timp ce minimele se vor încadra între 15 și 17 grade. Vremea începe să se răcească duminică în aproape tot teritoriul.

Val de aer rece in Romania. Vremea se strica din nou, anuntul facut de ANM
Temperaturile scad incepand de duminica

Ce se întâmplă cu vremea săptămâna viitoare

Începând de luni, 23 mai, valul de aer rece va face ca temperaturile să scadă în Moldova, Dobrogea și la munte. Ceva mai cald va fi în Oltenia, Banat și Crișana. În zonele montane, în nord, centru și vest se vor semnala precipitații. ANM anunță că valorile termice vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, mai ales în regiunile estice și sud-estice, în restul teritoriului fiind apropiate de cele normale.

Meteorologii anunță că vremea se va încălzi ușor începând cu 1 iunie, iar temperaturile vor ajunge la cele normale pentru această perioadă a anului, ba chiar le vor depăși în unele zone ale țării. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în zonele montane.

Urmăriți Impact.ro și pe