Val de aer polar peste România. Frigul pune stăpânire pe țara noastră. Cât scad temperaturile

Beatrice Dumitru 14.11.2022, 14:10
Val de aer polar peste România. Frigul pune stăpânire pe țara noastră. Cât scad temperaturile

Avertizare de la ANM. Prognoza meteo anunțată arată că vremea se răcește în toată țara în următoarea perioadă și apar ploile, în timp ce temperaturile vor scădea destul de mult pe timpul nopții. Și în București vor fi schimbări ale vremii și vor apărea condițiile de ceață.

Vine frigul în România

De luni va exista un nou episod de răcire a vremii. Meteorologii anunță că un val de aer polar va ajunge în țara noastră, iar maximele nu vor depăși 15 grade Celsius. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 10 și 15 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între minus 4 și minus 3 grade Celsius în depresiunile intramontane și 9 grade Celsius pe litoral.

La munte va exista un nou episod de iarnă și va ninge. În următoarea perioadă, temperaturile maxime vor fi la limita înghețului în nordul Moldovei, estul Transilvaniei și în jur de 5 grade în sud. Iată ce a prognozat Administrația Națională de Meteorologie pentru mai multe regiuni din țară.

Val de aer polar peste România. Frigul pune stăpânire pe țara noastră. Cât scad temperaturile
Vremea se va răci în următoarea perioadă.

Prognoza meteo pentru mai multe regiuni

Banat

Valorile termice diurne vor fi în scădere în această sătămână de la medii regionale în jurul a 16 grade, până spre 7 – 8 grade, valori apropiate de normele perioadei. De asemenea, valorile nocturne vor avea variații, cu medii ce vor avea tendința de creștere de la 4 grade, spre 8 grade, dar după data de 18 noiembrie, media minimelor se va menține la 3 – 4 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în intervalul 17-21 noiembrie și cu tendința de creștere după 25 noiembrie, potrivit ANM.

Crișana

Media minimelor va fi în scădere și va oscila ușor între 2 și 4 grade, în timp ce, în Transilvania, temperaturile minime vor avea variații în primele zile din interval, de la -1 grad spre 5 grade, dar după data de 17 noiembrie media minimelor va oscila în jurul a 0 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în intervalul 17-22 noiembrie și cu tendința de creștere după 25 noiembrie.

Moldova

În această săptămână, valorile diurne vor crește ușor, de la medii de 9 grade, spre 12 grade. Începând cu data de 16 noiembrie, vremea se va răci semnificativ, iar la finalul săptămâni, mediile maximelor vor ajunge la 1 grad. Ulterior, valorile termice diurne vor crește din nou spre medii de 6 – 7 grade, normale pentru această perioadă din an. Valorile nocturne vor avea medii în jurul a 3 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în intervalul 17-22 noiembrie și după 26 noiembrie.

Muntenia

Valorile diurne vor crește ușor, de la medii de 12 grade, spre 15 grade. Din data de 16 noiembrie, vremea se va răci semnificativ, iar spre finalul săptămânii, mediile maximelor vor ajunge la 5 – 6 grade. Ulterior, temperaturile maxime vor crește din nou spre medii de 10 -11 grade, valori apropiate de normele perioadei. Temperaturile minime vor oscila în general între 1 și 3 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi ridicată în intervalul 17-22 noiembrie.

Oltenia

În primele zile ale săptămânii, temperaturile maxime vor avea ușoare variații în jurul a 13 grade. Din data de 16 noiembrie, vremea se va răci, iar temperaturile vor ajunge la 6 grade. Ulterior, valorile diurne vor crește din nou spre medii de 9 – 10 grade. Valorile din timpul nopților vor oscila, în general, între 1 și 3 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi ridicată în intervalul 17-22 noiembrie.

Cum va fi vremea în București

În Bucureşti, valorile termice se vor situa în jurul normelor climatologice specifice celei de-a doua decade a lunii noiembrie. În special la începutul zilei și noaptea, va fi nebulozitate joasă și condiții de ceață. Temperatura maximă va fi cuprinsă între 12 și 14 grade Celsius, iar cea minimă se va situa între 3 și 5 grade Celsius.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...