EXCLUSIV

Văduva lui Leo Iorga a părăsit casa în care solistul s-a stins din viață. ”Erau prea multe amintiri dureroase!”. Șomeră și cu mari datorii la bancă, femeia a luat o decizie radicală

Carmen Andrei, Alexandra Andrei 14.05.2021, 14:29
Văduva lui Leo Iorga a părăsit casa în care solistul s-a stins din viață. ”Erau prea multe amintiri dureroase!”. Șomeră și cu mari datorii la bancă, femeia a luat o decizie radicală

Marele artist Leo Iorga a lăsat în urmă un munte de durere, după ce a pierdut nedreapta luptă cu temutul cancer pulmonar, la doar 54 de ani, pe 2 noiembrie 2019. Soția lui, copleșită de durere și de dor, a luat o decizie radicală, încurajată fiind și de cei doi băieți, Edy și Paul: ”Astăzi, mama se va muta din casa în care a locuit cu tata, la vila noastră din Eforie Nord. E mai bine așa, acolo erau prea multe amintiri”, ne-a spus Edy Iorga, fiul regretatului artist, în exclusivitate pentru impact.ro Acesta ne-a mai vorbit și despre drepturile de autor ale lui Leo Iorga, dar și despre datoriile familiei, la bancă.

Plină de datorii, văduva lui Leo Iorga a părăsit casa în care solistul s-a stins din viață

Soția lui Leo Iorga a fost încurajată de cei doi copii ai ei, Edy și Paul, să meargă mai departe, să-și deschidă o mică afacere, dar și să se mute în altă casă: ”Astăzi, mama se va muta din casa în care a locuit cu tata, la vila noastră din Eforie Nord. E mai bine așa, acolo erau prea multe amintiri.

Au locuit cu chirie, într-o căsuță din Berceni. Ei vânduseră apartamentul, proprietate personală, din București, pentru a ridica vila din Eforie Nord, așa că, în ultimii 15 ani, au stat în Capitală doar cu chirie. Era prea greu pentru mama să mai întrețină acest imobil, avea câteva camera, plus pod și beci, costa și cam mult lunar, eu și fratele meu am plecat de câțiva ani de acolo, ne-am văzut de viețile noastre. Ea va sta la Eforie Nord, în vila pentru care mai avem rate la bancă. Nu e singură acolo, e cu bunica”.

Plina de datorii, vaduva lui Leo Iorga a parasit casa in care solistul s-a stins din viata
Plina de datorii, vaduva lui Leo Iorga a parasit casa in care solistul s-a stins din viata

Paula Iorga, văduva lui Leo Iorga, e șomeră

Eddy Iorga ne-a mai spus, pentru impact.ro: ”Mama vrea să încerce niște afaceri în turism, în acea zonă, pe Litoral, să câștige niște bani. Nu mulți știu, dar ea este șomeră de câțiva ani, a vrut să-l ajute mai mult pe tata, în ultima parte a vieții, așa că a renunțat la serviciu. Nici să se pensioneze nu poate, încă nu are vârsta. Îl visează adesea pe tata, vorbește doar despre el, așa că îi va prinde bine să plece din București. Știu însă că va veni des la mormântul lui”.

Fiul cel mare al regretatului artist ne-a vorbit și despre drepturile de autor ale lui Leo Iorga: ”Lumea crede că primim bani mulți, dar, din difuzarea pieselor lui, la tv și radio, sumele nu-s mari, în jur de 2.500 de lei, anual, poate varia, de la an la an. Conform legii, le împărțim în trei, eu, fratele meu și mama. În primul an, după moartea lui, au fost ceva mai mulți bani”.

”Am păstrat geaca de piele pe care tatăl meu a purtat-o la ultimul lui concert”.

Înainte de a muri, Leo Iorga reușise, cu ultimele puteri, să ajungă la spectacolul din 20 septembrie 2019, de la Arenele Romane, pentru a-și lua adio de la fani. A fost adus pe scenă în scaunul cu rotile și a interpretat, cu greu, versurile ”După ani și ani mă voi întoarce/, După ani și ani sigur voi veni/, După ani și ani vom fi împreună din nou/, Primul nostru gând ne va regăsi plângând”. I-au fost alături, la acest eveniment emoționant, copiii și soția. Publicul l-a susținut la refren, Leo având vocea aproape stinsă, din cauza bolii necruțătoare:

”Tata a fost fericit că publicul l-a aplaudat, că a cântat cu el. Atunci am plecat de la spital, pentru câteva ore, el de fapt era internat. Nu mai mânca, uneori nu știu nici dacă ne recunoștea. Ne-a iubit foarte mult, iar scena a fost viața lui. Păstrăm și acum geaca lui de piele pe care a purtat-o la ultimul recital”, ne-a mai povestit Edy Iorga. Leo Iorga a dus o luptă nedreaptă, timp de 8 ani, cu o boală nemiloasă, cancerul la plămâni. Trecuse prin cinci operații și zeci de ședințe de chimioterapie.