Vaccinarea obligatorie, introdusă zilele acestea. Chiar Florin Cîţu a făcut anunţul

Nicu Stan 24.09.2021, 15:18
Vaccinarea obligatorie, introdusă zilele acestea. Chiar Florin Cîţu a făcut anunţul

Vaccinarea obligatorie va fi introdusă zilele acestea, potrivit premierului Florin Cîţu, pentru anumite categorii profesionale. Premierul a spus că se discută cum să se impună vaccinarea obligatorie pentru categoriile profesionale din domeniul public. Printre aceștia se regăsesc și medicii.

Vaccinarea va deveni obligatorie pentru categoriile profesionale din sectorul public. Ce variante ia în calcul guvernul

Premierul Florin Cîţu informează că introducerea vaccinării obligatorii pentru anumite categorii profesionale din sectorul public este o chestiune de neevitat.

Pemierul a declarat joi seară că vaccinarea obligatorie este luată în discuţie de guvern, în acest moment căutându-se variantele de impunere, pentru că nu este posibilă desfacerea contractului de muncă unui număr mare de cadre medicale în plină luptă cu pandemia de coronavirus.

Cadrele medicale ar putea fi obligate sa se vaccineze
Cadrele medicale ar putea fi obligate sa se vaccineze

Florin Cîțu nu vrea mai multe restricții

”Am facut toate eforturile pentru a avea vaccin, personal calificat. Acum intrăm în altă logică, avem peste 5 milioane de români vaccinati și totuși avem valul 4. Eu nu sunt adeptul restricțiilor și atunci avem mai multe variante, una este aceasta cu certificatul verde.

Personalul din instituțiile publice, varianta propusî de mine a fost testarea și să suporte costul testului. E normal ca și un medic care nu vrea să se vaccineze, să se testeze. Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima variantă, dacă celelalte nu merg. Se vede în același timp cu valul 4 și o creștere a numărului de oameni care se vaccinează.

Ce se va întâmpla când cineva va refuza vaccinarea obligatorie

Ce facem dacă cineva refuză, în cazul introducerii vaccinării obligatorii. Și aici aștept răspunsuri, pentru a vedea cum merge mai departe. Sunt multe sancțiuni în România care sunt ignorate. Trebuie să avem o discuție în coaliție, cu UDMR, să vedem ce facem. Nici ei nu au spus ce facem cu cei care refuză. Dacă trebuie să dăm afară 30% sau 60% dintre medici sau dintre profesori, nu se poate.

Domnul președinte ar vrea și el să știe ce ar urma după această impunere. Ne lămurim în aceste zile. Trebuie să mergem în Parlament cu lege și acolo să vedem dacă cei de la USR se vor rupe de cei de la AUR și vor merge pe aceastș varianta, pentru că dacă ei vor ramane cu AUR și această campanie anti-vaccin, va trebui să vedem cum votează PSD.

Desfacerea contractelor de muncă a cadrelor medicale nu este posibilă

Medicii, cadrele didactice, dar și alte categorii din sectorul public, poate în MApN si MAI, cei care intra în contact cu publicul.

Trebuie să fim foarte atenți, să vorbim despre desfacerea contractului de munca la cadre medicale, când noi ne luptam cu o pandemie, e greu”, a spus Florin Cîţu la Digi24.

Urmăriți Impact.ro și pe