Vacanța de vară a elevilor ar putea fi prelungită. Prima zi de școală riscă să fie amânată. Se discută o nouă dată

Badea Violeta 28.01.2023, 21:06
Vacanța de vară a elevilor ar putea fi prelungită. Prima zi de școală riscă să fie amânată. Se discută o nouă dată

Veste bună pentru elevi. Patronatele din turism de pe litoralul Mării Negre cer Ministerului Educației prelungirea vacanței de vară cu încă o săptămână, pentru ca micuții, părinții și profesorii să poată beneficia de ofertele „Litoralul pentru toţi”. În perioada următoare, oficialii ministerului ar urma să discute despre începerea anului școlar.

Anunț îmbucurător pentru elevi. Vacanța de vară s-ar putea prelungi cu o săptămână

Ministrul Educației va purta discuții cu privire la prelungirea vacanței cu încă o săptămână, respectiv până pe data de 18 septembrie. Propunerea vine din partea patronatului RESTO Constanţa şi patronatelor „Eforia turistică”, Mamaia Nord, Costineşti şi Tulcea-Delta Dunării. Ministrul Educației stabilise deja, oficial, ca școala să înceapă pe data de 11 septembrie 2023.

„Conform proiectului de Ordin de Ministru pus acum în dezbatere publică de Ministerul Educaţiei, anul şcolar 2023 – 2024 va începe pe 11 septembrie , urmând să se încheie pe 21 iunie.

Patronatul RESTO Constanţa şi patronatele „Eforia turistică”, Costineşti, Mamaia Nord şi Tulcea-Delta Dunării solicită ferm amânarea datei de începere a şcolii până la 18 septembrie, considerând că o săptămână de vacanţă suplimentară va permite copiilor şi părinţilor, dar şi cadrelor didactice, să se bucure mai mult de vremea frumoasă şi de tarifele de septembrie din ofertele speciale „Litoralul pentru toţi” sau, desigur, de zile de vacanţă în destinaţii montane, balneare sau de city break in oraşe din România”, a declarat preşedintele de onoare al patronatului RESTO, Corina Martin, potrivit Agerpres.

Citește și După vacanță, elevii se întorc de miercuri în bănci. Noi zile libere sunt programate în luna februarie!

Cand incepe vacanta de primavara in 2022
Vacanta de vara s-ar putea prelungi cu o saptamana

„Aşteptăm să vedem că, în sfârşit, şi turismul devine o prioritate reală în această ţară”

Patronatele au observat că, în continuare, în ciuda apelurilor repetate, de peste 15 ani, formulate de Federațiile si Patronatele din industria ospitalității din țară, deciziile miniștrilor Educației ignoră interesul pe care administrația centrală ar trebui să îl aloce, cu adevărat, Industriei Ospitalității și atragerii de turisti și de vizitatori în destinația România.

„Cerem susţinere fermă din partea prim ministrului în acest sens şi aşteptăm să vedem că, în sfârşit, şi turismul devine o prioritate reală în această ţară, aşa cum se întâmplă în Grecia, Turcia, Bulgaria, ca să enumerăm doar trei dintre destinaţiile concurente şi vecine”, a mai adăugat Corina Martin.

Citește și Când e programată următoarea vacanță pentru elevi. Urmează și Școala altfel și Săptămâna verde!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...