„Vă rugăm să vă ridicați, urmează imnul României”. Cum au reacționat fanii lui Sepsi când au auzit anunțul de la finala Cupei

Sorin Barbu 20.05.2022, 10:45

Finala Cupei României a avut parte de un moment controversat. Câțiva dintre fanii lui Sepsi, veniți pe stadionul Giulești pentru meciul cu FC Voluntari, s-au întors cu spatele la teren, în momentul în care a fost intonat imnul României. La finala Cupei Elitelor U19, în care s-au înfruntat Sepsi și Csikszereda, fotbaliștii celor două formații au cântat „imnul Ținutului Secuiesc”.

Câțiva dintre fanii lui Sepsi s-au întors cu spatele la teren când au auzit imnul României

Finala Cupei României a avut parte de un nou moment controversat, după scandalul de la hochei când jucătorii de etnie maghiară din naționala noastră au cântat imnul „Ținutului Secuiesc” alături de fanii Ungariei, la Campionatul Mondial.

De data aceasta, în prim plan au fost suporterii de la Sepsi Sf. Gheorghe. În momentul în care crainicul stadionului Giulești a spus înaintea finalei „Vă rugăm să vă ridicați, urmează imnul României”, câțiva dintre ei s-au întors cu spatele, iar după aceea au scandat „Ungaria, Ungaria”.

Fanii lui Sepsi s-au întors cu spatele când au auzit imnul României- captură Digi Sport.

Playsport.ro scrie că în sectorul suporterilor din Sfântu Gheorghe au fost incidente cu 30 de minute înainte de startul partidei. Fanii au încercat să afișeze un mesaj, dar au fost opriți de reprezentanții firmei de pază.

Crainicul arenei din Giulești a anunțat că 8128 de spectatori au asistat la această finală.

Imnul „Ținutului Secuiesc” a răsunat pe stadionul din Giulești

Înaintea duelul dintre Sepsi și FC Voluntari 2-1, arena din Giulești a găzduit și finala Cupei Elitelor U19 în care s-au întâlnit Sepsi Sf. Gheorghe și Csikszereda. Formația din Miercurea Ciuc s-a impus cu scorul de 1-0 și a câștigat trofeul, iar la final jucătorii celor două formații au afișat drapelul „Ținutului Secuiesc” și au cântat și imnul acestuia, a informat gsp.ro.

„Nu e niciun fel de problemă, am luat jucători la lot atât de la Csikszereda, cât și de la Sepsi. Oamenii sunt liberi să-și hotărască singuri soarta, așa și jucătorii se duc unde vor”, a spus Mihai Stoichiță, directorul tehnic al Federației.

Urmăriți Impact.ro și pe