USR vrea să-i blocheze accesul lui Florin Cîțu la funcția de șef al Senatului. Cum au de gând să acționeze

Stan Filon, Rădulescu Valentin 23.11.2021, 12:29
USR vrea să-i blocheze accesul lui Florin Cîțu la funcția de șef al Senatului. Cum au de gând să acționeze

USR nu are de gând să renunțe la ultima funcție înaltă deținută în Parlamentul României, după ce noua majoritate formată din PNL, PSD și UDMR a cerut revocarea din funcția de președinte al Senatului a Ancăi Dragu, membră de vază a USR.

USR face tot posibilul să-i blocheze accesul lui Florin Cîțu la funcția de șef al Senatului

Anca Dragu urmează să fie revocată din funcția de președinte al Senatului, după ce noua majoritate parlamentară a cerut acest lucru. Mai exact, PNL, PSD și UDMR cer revocarea Ancăi Dragu din funcție pentru a-i face loc fostului premier Florin Cîțu.

USR nu vrea însă să renunțe la funcție, chiar dacă Anca Dragu nu mai are o majoritate care să o susțină, după ce partidul său s-a retras de la guvernare și a votat alături de PSD dărâmarea propriului guvern. Ei bine, reprezentanții USR spun că vor ataca decizia la Curtea Constituțională a României.

USR face tot posibilul sa-i blocheze accesul lui Florin Citu la functia de sef al Senatului
USR face tot posibilul sa-i blocheze accesul lui Florin Citu la functia de sef al Senatului. Foto: Florin Cîțu și Anca Dragu

USR ține cu dinții de ultima funcție înaltă din Parlamentul României

”USR va lupta pentru a împiedica abuzul deosebit de grav pe care noua majoritate parlamentară PSD-PNL-UDMR îl orchestrează la Senat în scopul revocării neconstituționale a președintei Anca Dragu”, se arată într-un comunicat de presă al USR.

USR înțelege dorința noului FSN de a acapara toată puterea în statul român, dar nu va accepta încălcarea Constituției doar de dragul de a satisface orgoliile mărunte ale politicienilor aflați vremelnic la butoanele puterii. USR va face toate demersurile pentru a împiedica abuzurile coaliției hoției, pentru a apăra valorile democratice și europene”, se mai arată în comunicat.

”Ține de realitatea politică la acest moment”

De cealaltă parte, senatorul liberal Alina Gorghiu a ținut să le reamintească celor de la USR că majoritatea parlamentară este alta acum. ”Este un punct care ține de realitatea politică la acest moment. Nu este o sancțiune pentru Anca Dragu, este o chestiune firească de normalitate atunci când se schimbă majoritatea, când se schimbă configurația politică”, a spus Gorghiu.

Solicitarea de revocare din funcție a Ancăi Dragu va fi supusă la votul plenului, care va avea loc la ora 12.00 și în aceeași zi ar trebui să aibă loc votul pentru noul președinte al Senatului, care ar urma să fie Florin Cîțu. De asemenea, Camera Deputaților are deja un nou președinte, în persoana lui Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat.

Urmăriți Impact.ro și pe