USR vrea să desființeze Poliția Locală. Ce i-au făcut lui Clotilde Armand

Stan Filon 01.09.2020, 15:06
USR vrea să desființeze Poliția Locală. Ce i-au făcut lui Clotilde Armand

Acuzații fără precedent în România! Candidatul la Primăria Sectorului 1 din partea USR-PLUS, Clotilde Armand, susține că a fost filată de serviciul secret al Poliției Pocale din sector, la ordinele actualului edil! Candidata spune că va depune o plângere la DIICOT, în timp ce USR-PLUS vrea desființarea Poliției Locale!

Clotilde Armand, urmărită de un serviciu secret al Poliției Locale Sector 1

„Este şocant să aflu din presă că am fost urmărită şi filată de Poliţia Locală Sector 1 la ordinul actualului primar pesedist. În cadrul Poliţiei Locale Sector 1 a fost înfiinţat prin dispoziţia primarului un departament secret pentru urmărirea mea. Primarul a folosit această instituţie pentru a face poliţie politică.

Există angajaţi ai Poliţiei Locale care au tăinuit şi ascund adevărata lor activitate. Aceste practici sunt demne de Rusia lui Putin. Nu voi tolera aşa ceva. Primarul actual trebuie să răspundă în faţa Justiţiei pentru asemenea dispoziţii. Voi depune astăzi pângere la DIICOT. Să faci poliţie politică este interzis prin lege”, a transmis marţi Clotilde Armand pe Facebook.

Clotilde Armand, urmărită de un serviciu secret al Poliției Locale Sector 1
Clotilde Armand, urmărită de un serviciu secret al Poliției Locale Sector 1

USR-PLUS spune că va desființa Poliția Locală

Ulterior Alianţa USR-PLUS a transmis un comunicat de presă în care reclamă că primarii PSD în funcţie „au transformat poliţiştii locali în bodyguarzii lor personali” și că alianța va desființa Poliția Locală.

„La ordinul primarul PSD din Sectorul 1, Poliţia Locală a urmărit-o şi filat-o pe Clotilde Armand, candidata USR PLUS la Primăria Sectorului 1. Este un caz flagrant de poliţie politică şi o infracţiune gravă pentru care toţi cei vinovaţi trebuie să plătească de urgenţă. Clotilde Armand a depus plângere la DIICOT şi sperăm ca procurorii să-şi facă datoria cu celeritate.

În ultimii ani, poliţia locală a ajuns o miliţie personală a primarilor în funcţie din toată ţara, folosită pentru reglări de conturi, pentru pază şi protecţie preferenţiale şi pentru orice altceva în afară de interesul public.

„Poliţia Locală şi-a dovedit în multe rânduri ineficienţa, aservirea politică şi asta, pentru că mandatul ei a fost de la bun început prost definit. S-a suprapus mereu cu Poliţia naţională dar, mai grav, a devenit un instrument în mâna primarilor, cum se dovedeşte în cazul colegei noastre Clotilde Armand. Alianţa USR PLUS va desfiinţa Poliţia Locală aşa cum e ea gândită azi, ca instrument în mâna primarilor, şi va reconstrui în cadrul Poliţiei Române un serviciu de ordine publică în interesul comunităţii“, a declarat Dragoş Tudorache.

Urmăriți Impact.ro și pe