US Open 2020, fără Simona Halep, dar cu alte patru românce pe tabloul principal. Ce șanse au

Marian Cărăvan 29.08.2020, 11:26
US Open 2020, fără Simona Halep, dar cu alte patru românce pe tabloul principal. Ce șanse au

Patru jucătoare din România sunt pe tabloul principal de simplu la US Open. Tragerea la sorți nu a fost însă prea generoasă pentru reprezentantele României. Șansele de calificare în turul următor sunt mici.

Patru românce pe tabloul principal la US Open

Irina Begu, Mihaela Buzărnescu, Sorana Cîrstea și Patricia Țig sunt cele patru reprezentante ale României prezente pe tabloul principal de simplu la US Open. Acestae nu au avut însă noroc la tragerea la sorți, iar accederea în turul 2 pare greu de realizat.

Revenită după un an în competiții, Mihaela Buzărnescu (locul 122 WTA) pornește cu șansa a doua în fața americancei Sloane Stephens (locul 37 WTA).

Sorana Cîrstea (77 WTA) va juca împotriva americancei Christina McHale (90 WTA), Patricia Țig (locul 86 WTA) împotriva japonezei Kurumi Nara (142 WTA), iar Irina Begu (locul 70 WTA) o va întâlni pe favorita 6, cehoaica Petra Kvitova.

Ediția din acest an este una aparte, în contextul pandemiei de coronavirus. Sunt absențe de marcă, astfel că lista favoriților e deschisă de alte nume. Simona Halep, locul 2 WTA, dar și liderul mondial Ashleigh Barty au anunțat că nu participă, astfel că ocupanta locului 3 WTA, Karolina Pliskova (Cehia) a devenit în opinia specialiștilor principala favorită a competiției de la Flushing Meadows. Ea este finalista din 2016 a competiției. Practic, doar patru dintre sportivele din Top 10 WTA sunt prezente la US Open, turneu de Grand Slam care începe pe 31 august.

Mihaela Buzărnescu, revenire după un an în competiții

Mihaela Buzărnescu, o jucătoare importantă, revine în cicuitul profesionist de tenis. A trecut aproape un an de când românca nu a mai jucat un meci de tenis. Se întâmpla pe 21 septembrie 2019, în turul 1 al calificărilor pentru turneul de la Tashkent, împotriva lui Jaqueline Cristian, când a fost nevoită să se retragă după primul set, pierdut cu 4-6. De atunci, Mihaela Buzărnescu nu a mai participat la turnee, din cauza accidentărilor dar și a suspendării circuitului profesionist din cauza pandemiei de coronavirus.

Odată cu reluarea întrecerilor, o putem revedea și pe Mihaela Buzărnescu în turneele WTA. Prima ei prezență la revenirea în circuit va fi la turneul de Grand Slam de la Flushing Meadows, US Open. Anunțul a fost făcut cu entuziasm chiar de către sportivă.

„După un an de așteptare, în sfârșit pornesc către primul meu turneu, US Open. Entuziasmată este puțin spus, nu găsesc cuvinte să descriu emoțiile și fericirea de a concura din nou”, a transmis Mihaela Buzărnescu, înaintea de plecarea spre America.

Urmăriți Impact.ro și pe