Ursula von der Leyen este în izolare, după ce a intrat în contact cu o persoană infectată cu COVID-19. Cum se simte Președinta Comisiei Europene

Mirabela Vasile 05.10.2020, 14:44
Ursula von der Leyen este în izolare, după ce a intrat în contact cu o persoană infectată cu COVID-19. Cum se simte Președinta Comisiei Europene

Ursula von der Leyen este în izolare. Președintele Comisiei Europene s-a autoizolat, după ce a avut contact cu o persoană depistată pozitiv cu noul coronavirus. Șefa instituției Europene a declarat că s-a testat joi. Rezultatul a fost negativ dar că va repeta testul astăzi. Ursula Von der Leyen va rămâne în izolare până marți dimineață.

De ce a intrat de fapt Ursula von der Leyen în izolare. Președintele Comisiei Europene s-a testat pentru COVID

Ursula von der Leyen a fost într-o vizită de două zile în Portugalia săptămâna trecută și a fost invitată la o întâlnire a Consiliului portughez de stat la care a participat și persoana ulterior depistată pozitiv.

„Am fost informată că am participat marţea trecută la o întâlnire la care a asistat o persoană testată ieri pozitiv la COVID-19”, a scris Ursula von der Leyen pe Twitter.

„În conformitate cu regulile în vigoare, mă autoizolez, prin urmare, până mâine dimineaţă. Am fost testată negativ joi şi voi fi testată din nou astăzi”, a mai precizat şefa Comisiei Europene.

Sefa Comisiei Europene vrea suspendarea fondurile europene pentru tarile care nu respecta drepturile persoanelor LGTBI
Sefa Comisiei Europene vrea suspendarea fondurile europene pentru tarile care nu respecta drepturile persoanelor LGTBI

Șefa Comisiei Europene vrea suspendarea fondurile europene pentru ţările care nu respectă drepturile persoanelor LGTBI

Ursula von der Leyen că va lupta pentru a suspenda accesarea fondurilor europene de către statele membre UE care nu respectă drepturile persoanelor LGBTI. Și totodată pentru a aduce guvernele acestor ţări în faţa justiţiei europene. Președintele Comisiei Europene a anunțat că executivul comunitar va prezenta curând o „strategie LGBTI” a Uniunii Europene.

„Discriminarea în funcţie de orientarea sexuală nu are sub nicio formă loc în Uniunea Europeană. Şi, atât cât îmi va sta în putere, voi acţiona împotriva acesteia. Inclusiv prin suspendarea distribuirii fondurilor şi aducerea guvernelor în faţa justiţiei”, a spus Ursula von der Leyen.

Președintele Comisiei Europene a subliniat că va face presiuni. Și asta ”pentru a exista o recunoaştere reciprocă a relaţiilor familiale în UE, pentru că dacă eşti părinte într-o ţară, eşti în toate”. Aceast a mai spus că în prezent Comisia Europeană lucrează la o ”strategie LGBTI”. O va prezenta curând Uniunii Europene.

„Fiecare persoană în Europa trebuie să fie liberă pentru a fi cine doreşte şi să iubească pe cine doreşte, în toate ţările europene”, consideră şefa Comisiei Europene.

Comisia Europeană a respins în luna iunie finanţări pentru şase localităţi poloneze din cele circa o sută care au stabilit astfel de zone.

Urmăriți Impact.ro și pe