Ursula von der Leyen a lăsat cu mâna întinsă un fost oficial român. ”Îmi pare rău”

Ana Anitoiu 27.09.2021, 22:14
Ursula von der Leyen a lăsat cu mâna întinsă un fost oficial român. ”Îmi pare rău”

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a lăsat cu mâna întinsă un fost oficial român, luni, la Palatul Victoria, unde a avut o întâlnire cu prim-ministrul României, Florin Cîțu.

Cum a reacționat Ursula von der Leyen după ce a lăsat intenționat cu mâna întinsă un fost oficial

Aflată la Palatul Victoria, Ursula von der Leyen a refuzat în mod intenționat să dea mâna cu fostul ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.

Fostul ministru a întins mâna să o salute pe șefa Comisisi Europene, dar Ursula von der Leyen nu a răspuns la fel, ci a spus râzând că îi pare rău și a făcut un gest prin care a exprimat acest lucru. Șefa Comisiei Europene a evitat acest gest din motive de siguranță sanitară, în contextul pandemiei de coronavirus.

Ursula von der Leyen a lasat cu mana intinsa un fost oficial roman. ”Imi pare rau”
Ursula von der Leyen a lasat cu mana intinsa un fost oficial roman

PNRR a fost aprobat. Valorează 29,2 miliarde de euro

Planul Național de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) al României, în valoare de 29,2 miliarde de euro, a fost aprobat luni de Comisia Europeană. Planul se aplică pe parcursul a cinci ani, iar banii vor fi acordați în funcție de atingerea obiectivelor.

Din această sumă de bani, 41% vor merge către investițiile și reformele referitoare la mediu și tranziția ”verde”, iar 21% pentru digitalizarea României. În total, 14,2 miliarde de euro reprezintă granturi și 14,9 miliarde de euro, împrumuturi pentru țară.

”Această finanțare va sprijini implementarea investițiilor cruciale și măsurilor de reformă subliniate în planul de redresare și reziliență al României. Va juca un rol crucial în permiterea României să iasă mai puternică din pandemia de Covid-19”, arată un comunicat al Comisiei Europene.

Unde vor merge banii din PNRR

Din banii PNRR se vor aloca: 2,45 miliarde de euro pentru Sănătate; 1,88 de miliarde de euro pentru Sisteme de apă și canalizare; 1,37 de miliarde de euro pentru Împăduriri şi protejarea diversității; 1,2 miliarde de euro pentru Managementul deșeurilor și 7,62 de miliarde de euro pentru Sectorul de transport.

Lista continuă cu:

  • Fondul pentru Valul Renovării – 2,2 miliarde de euro
  • Energie – 1,62 miliarde de euro
  • Cloud guvernamental şi sisteme publice digitale – 1,89 miliarde de euro
  • Reforma fiscală şi a sistemului de pensii – 482 milioane de euro
  • Sprijin pentru mediul de afaceri, cercetare, inovare – 2,36 miliarde de euro
  • Fond local pentru tranziția verde şi digitală a UAT-urilor – 2,1 miliarde de euro
  • Turism şi cultură – 200 milioane de euro
  • România Educată – 3,6 miliarde de euro

Ursula von der Leyen, despre vaccinarea anti-Covid-19 în România

Președinta Comisiei Europene i-a îndemnat pe toți cei care nu sunt vacinați anti-Covid-19 să se imunizeze, astfel încât să se protejeze pe ei înșiși, precum și pe cei dragi.

„Cred că este de competenţa autorităţilor naţionale cum să convingă oamenii să se vaccineze. Din experienţa mea spun că este nevoie de o foarte bună comunicare.

În Uniunea Europeană avem 73% dintre adulţi vaccinaţi, impactul virusului nu mai este atât de grav, de negativ, vaccinurile chiar salvează vieţi şi îi rog pe toţi să se vaccineze”, a spus preşedinta Comisiei Europene la București.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...