Urșii fac primele victime. Tragedie aseară în Harghita, după ce un bărbat a murit, iar altul este în stare gravă

Badea Violeta, Camelia Moldoveanu 24.07.2021, 12:23
Urșii fac primele victime. Tragedie aseară în Harghita, după ce un bărbat a murit, iar altul este în stare gravă

Urșii fac primele victime. Tragedie aseară în Harghita, după ce trei bărbați au fost atacați de urși. Unul dintre ei a murit, iar altul este în stare gravă la spital!

Urșii fac primele victime

Trei bărbați au trecut prin momente de groază vineri, 23 iulie, după ce au fost atacați de urși. Aceștia se aflau la o stână din județul Harghita, la granița cu Suceava. Din păcate, unul dintre ei, un tânărul de doar 26 de ani, care apucase să fugă în pădure și era dat dispărut a fost găsit mort. Altul se află internat în stare gravă la spital, iar cel de-al treilea se află în afara oricărui pericol.

Evenimentul nefericit a avut loc în satul Drăgoiasa, în zona Poiana Boilor. Toți cei trei bărbați lucrau la stâna. La un moment dat, doi dintre aceștia au observat că un urs a atacat o vacă de pe o păşune. Ambii ciobani s-au dus să salveze animalul cu niște bâte, dar nu și-au dat seama că își pun în pericol chiar propria viață.

Ursii fac primele victime
Tragedie aseara in Harghita, dupa ce un barbat a murit, iar altul este in stare grava

Tragedie aseară în Harghita, după ce un bărbat a murit, iar altul este în stare gravă

Din eroi, cei doi s-au transformat rapid în victime. Unul dintre ei a fost rănit grav la cap, torace și membre, iar cel de-al doilea fusese dat dispărut. Între timp, astăzi, 24 iulie, autoritățile l-au găsit mort. Conform purtătorului de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Suceava, Adrian Săraru, victima nu a avut nicio șansă, deoarece „a fost sfâşiată”.

„În această dimineață, în jurul orei 7:40, jandarmii suceveni au găsit trupul  tânărului de 26 de ani, care a fost dat dispărut ieri seară.Acesta se afla la o distanță de aproximativ 300 de metri, față de locul unde a fost observat ultima oară, în interiorul pădurii.

Din nefericire, leziunile sale erau incompatibile cu viața. Jandarmii l-au preluat și au solicitat sprijin echipajelor Salvamont, pentru a-l coborî de pe munte, înspre județul Harghita”, se arată într-un comunicat de presă.

Vineri seara, autoritățile au transmis mesaj RO-ALERT pentru a avertiza toți localnicii de existența unui urs în comuna Dorna Candrenilor. Oamenii au fost sfătuiți să rămână în case pentru a nu-și pune viața în pericol. La căutări au participat specialiștii ISU Iași și ISU Neamț, cu camere de termoviziune.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...