Urs hrănit de turiști pe Transfăgărășan. Imagini memorabile. „Ăsta e al nostru”

Ana Anitoiu 15.08.2022, 18:34
Urs hrănit de turiști pe Transfăgărășan. Imagini memorabile. „Ăsta e al nostru”

O înregistrare video în care apare un urs hrănit de turiști pe Transfăgărășan a devenit viral pe rețelele sociale. Mai mulți internauți au reacționat la imaginile memorabile. Scena s-a terminat abia când un participant la trafic a claxonat îndelung.

Un urs, hrănit pe Transfăgărășan. Ce se vede în filmare

În imaginile video se vede cum ursul tânăr se plimba la marginea drumului. O persoană din mașina oprită i-a aruncat ceva de mâncare iar, la un moment dat, chiar l-a hrănit din mână.

„Hei, alo! Ce faci, băi? Haide, mă!”, se aude un turist spunând în filmare, în timp ce ursul se îndrepta către mașina lui. „Uite, ăsta-i cuminte, de-al nostru! Mai ai ceva să-i dăm?”, a spus aceeași persoană, aflată la volanul autoturismului. Șoferul s-a îndepărtat abia când un alt conducător auto l-a claxonat îndelung.

Urs hranit de turisti pe Transfagarasan
Un urs, hranit de turisti pe Transfagarasan

Ce comentarii a generat clipul

Clipul, publicat pe pagina de Facebook Meteoplus, a generat mai multe comentarii. Cei mai mulți internauți au criticat gestul făcut de turistul care a hrănit ursul pe Transfăgărășan și l-au numit „inconștient”.

„Ce oameni inconștienți”, „Cine hrănește urșii sălbatici, le doresc să aibă parte de ei noaptea, în cort! Reacția celui din spate (a fost lăudabilă, n.r.)”, „Bietele animale suferă de foame și asta este trist. Angajații Romsilva ar trebui să le asigure hrană în habitatul lor ca să nu mai ajungă la drum să fie hrăniți de turiștii inconștienți de pericolul iminent la care se supun”

„E un om bun, vor zice unii… Nu, e un criminal inconștient! El, si alții asemenea, i-au scurtat viața acelui pui de urs…”, „Dacă îți prindea mâna, acum nu mai credeai că este așa cuminte” și „Chiar nu mai ai cuvinte la video-ul ăsta. Să mulțumiți șoferului din spate ca nu ați murit domnule”, au fost unele dintre comentarii.

Când o altă persoană a scris că urșii ajung la șosea deoarece suferă de foame, iar angajații Romsilva ar trebui să le asigure hrană în habitatul lor, altcineva a contrazis-o. Cea de-a doua persoană a scris că aceste animale sălbatice ajung să sufere de foame tocmai din cauză că sunt hrănite de „inconștienți” și astfel învață să cerșească și să nu mai caute hrană în natură.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...