Urmărire și focuri de armă ca-n filmele de acțiune la Botoșani. Cine era bărbatul împușcat de Poliție

Stan Filon 17.12.2020, 17:57
Urmărire și focuri de armă ca-n filmele de acțiune la Botoșani. Cine era bărbatul împușcat de Poliție

Un bărbat a fost împușcat de polițiști, după o urmărire ca în filme, în județul Iași! Șoferul nu a oprit la semnalele polițiștilor, ba chiar a lovit o autospecială și ar fi vrut să calce cu mașina polițiștii care au încercat să-l tragă pe dreapta.

Urmărire și focuri de armă la Botoșani

Totul a pornit după ce la poliție s-au primit mai multe apeluri care spuneau că un bărbat aflat sub infleunța băuturilor alcoolice s-ar afla la volanul unei mașini, în orașul Flămânzi. Polițiștii au mers la fața locului, unde l-au văzut pe șofer lângă mașină. Acesta s-a urcat repede în autotusim și a fugit, imediat cum i-a văzut pe oamenii legii.

Polițiștii au plecat în urmărirea lui și nu au reușit să-l facă să oprească. Bărbatul a și acroșat o autospecială, așa că polițiștii au deschis focul. Prima dată au tras focuri de avertisment, apoi au tras la cauciurile mașinii, însă un cartuș l-a lovit pe șofer, care a intrat cu mașina în șant.

Barbat impuscat de politisti in Botosani
Barbat impuscat de politisti in Botosani

Șoferul a fost rănit de un cartuș tras de polițiști

”La data de 17 decembrie a.c., un echipaj de poliție de pe raza orașului Flămânzi a fost sesizat de polițiști din cadrul IPJ Iași despre faptul că se află în urmărirea unui autoturism, al cărui conducător auto nu a oprit la semnalele acestora si exista posibilitatea să se afle sub influența băuturilor alcoolice, reprezentând astfel un pericol pentru traficul rutier.

Trei echipaje de poliție aflate în teren, pe raza orașului Flămânzi, au încercat interceptarea autoturismului în trafic, însă conducătorul auto a intenționat să intre în coliziume cu autospecialele, impactul fiind evitat în ultima clipă de către polițiști.

S-a procedat la urmărirea acestuia, fiind executate focuri de avertisment în plan vertical și ulterior înspre pneurile autoturismului. Ca urmare a executării focurilor de armă, conducătorul auto a fost rănit, iar autoturismul a părăsit partea carosabilă intrând într-un șanț, de marginea drumului.

Polițiștii au acordat conducătorului îngrijiri medicale, solicitând, totodată,  intervenția unei ambulanțe la fața locului. Cercetările vor fi preluate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani”.

La fața locului a sosit o ambulanță, dar medicii nu l-au mai putut ajuta pe șofer, fiind constatat decesul. Victima avea 34 de ani și senumea Marius Constantin Vântu.

Era originar din judeţul Iaşi şi era recidivist. El a fost condamnat, în trecut, pentru trafic de persoane şi trafic de minori. Modul în care poliţiştii au intervenit este investigat în prezent de Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani.