Urmărire ca-n filme în Maramureș. Un șofer a fost oprit cu focuri de armă

Elena Avramescu 06.05.2021, 14:32
Urmărire ca-n filme în Maramureș. Un șofer a fost oprit cu focuri de armă

Un șofer a fost oprit cu focuri de armă. Poliţiştii din Vişeul de Sus au fost puși la treabă grea după ce au fost nevoiţi să facă uz de armă cu scopul de a opri un şofer care a refuzat să oprească la semnalele acestora, după cum a informat, joi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Maramureş, Ionela Cozma.

Un șofer a fost oprit cu focuri de armă

S-a aflat că aproape de miezul nopții, polițiștii din localitatea Vișeu de Sus au încercat de zor să-l facă pe șofer să se oprească, însă fără succes, astfel că bărbatul și-a continuat drumul, cu viteză mărită. În acest caz, polițistii au pornit în urmărirea lui pentru aproximativ 30 de km. În plus, autospeciala poliției a fost avariată atunci când cel de la volan a frânat brusc, într-o curbă, reușind astfel să izbească mașina fugarului. Nici atunci șoferul nu a încetinit, astfel că polițiștii au fost nevoiți să apeleze la focuri de armă de avertisment și în dreptul pneurilor.

Conducătorul auto nu a respectat semnalele poliţiştilor, continuându-şi deplasarea cu viteză mărită. Poliţiştii au urmărit autoturismul în cauză, folosind semnalele acustice şi luminoase, pe o distanţă de aproximativ 30 de kilometri, până în zona Complex Turistic Borşa ( Munţii Pietrosul Rodnei). La un moment dat, conducătorul autoturismului ar fi frânat brusc, iar, în urma unui viraj la stânga, a intrat în coliziune cu autospeciala de poliţie, a declarat Ionela Cozma.

Un sofer a fost oprit cu focuri de arma
Politia Romana

Unul dintre poliţiştii aflaţi în autospecială a folosit armamentul din dotare, efectuând un foc de avertisment în plan vertical, după care alte două focuri asupra pneurilor autoturismului. În urma verificărilor efectuate de poliţişti s-a constatat că la volanul autoturismului se afla un bărbat de 65 ani din Borşa, care nu deţine dreptul de a conduce, a mai spus Ionela Cozma.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Maramureş a mai menționat faptul că poliţistul a fost testat cu aparatul etilotest, însă rezultatul a fost zero, iar în cazul bărbatului de 65 ani a rezultat o concentraţie de 0,37 mg/l alcool pur în aerul expirat. În plus, în urma evenimentului a rezultat avarierea autospecialei, dar şi a autoturismului.

În acest fel, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi continuă cercetările.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...