Urmările scandalului din coaliție de la Satu Mare. PNL, decizie de retragere din CJ și primărie

Ana Anitoiu 16.08.2022, 18:58
Urmările scandalului din coaliție de la Satu Mare. PNL, decizie de retragere din CJ și primărie

Un scandal a izbucnit în coaliție, la Satu Mare, acolo unde filiala PNL a decis, în unanimitate, să-și retragă membrii din funcțiile de conducere ale Consiliului Judeţean Satu Mare şi primăriei. Purtătorul de cuvânt al Partidului Național Liberal, Ionuț Stroe, a anunțat care vor fi urmările.

Motivul izbucnirii scandalului din coaliție de la Satu Mare

Deputatul PNL Adrian Cozma a declarat că principalele motive ale acestei hotărâri au fost „politica hegemonică” a UDMR şi lipsa unui parteneriat onest. Politicianul a mai spus că UDMR nu a luat în considerare cel mai important element – faptul că liberalii din Satu Mare sunt preocupaţi de atingerea unor obiective asumate în campania electorală şi nu stau legaţi de funcţii politice.

„Cu sau fără funcţiile de viceprimar şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, PNL Satu Mare îşi va duce aportul în realizarea unor obiective cu adevărat importante pentru municipiu şi judeţul Satu Mare. Alegătorii noştri nu sunt de vânzare, cei care au votat PNL la alegerile din 2020 nu sunt de vânzare şi nu tranzacţionăm voturile celor care şi-au pus încrederea în noi”, a spus deputatul, potrivit News.ro.

Deputatul a adăugat că printre cauzele acestei rupturi a coaliției la Satu Mare se numără folosirea limbii maghiare în administraţie. Cunoașterea acesteia reprezintă o condiţie la angajarea în Primăria Satu Mare, indiferent de post.

Urmarile scandalului din coalitie de la Satu Mare. PNL, decizie de retragere din CJ si primarie
Adrian Cozma. Foto: Facebook

Reacția UDMR Satu Mare

De cealaltă parte, după ce preşedintele PNL Satu Mare a anunţat retragerea membrilor partidului său de la conducerea Consiliului Judeţean şi primăriei, reprezentanții UMDR Satu Mare i-au acuzat pe liberali că susţin „o politică a dezbinării şi distrugerii”.

„Consiliul Judeţean Satu Mare este motorul dezvoltării judeţului Satu Mare, lucru demonstrat în ultimii ani. Dezvoltarea judeţului se poate face doar atunci când toţi partenerii susţin acest demers. Din păcate, în ultima vreme, PNL Satu Mare a susţinut o politică a dezbinării şi distrugerii, a blocării proiectelor de dezvoltare.

Munca primarilor PNL din judeţ, proiectele acestora, sunt puse în pericol şi subordonate interesului şi obiectivelor personale ale unei singure persoane. În urma acestui demers ieftin şi politicianist, au de pierdut doar cetăţenii judeţului Satu Mare”, a transmis UDMR Satu Mare.

Ce urmări va avea scandalul din coaliție de la Satu Mare

Purtătorul de Cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a declarat că decizia liberalilor de la Satu Mare nu a fost luată în urma consultării vreunei structuri centrale de conducere a partidului. El a precizat că lui Adrian Cozma îi va cere conducerea centrală a Partidului Național Liberal să lămurească situaţia.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al PNL a declarat că acest scandal nu va afecta funcţionarea coaliţiei guvernamentale. Ionuț Stroe a precizat că structurile centrale ale Partidului Național Liberal nu se amestecă de obicei în politicile de alianță la nivel local și județean.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...