Urmările grevei de la STB. Peste 200 de angajați dați afară, 500 cu salarii diminuate

Badea Violeta 20.04.2022, 23:16
Urmările grevei de la STB. Peste 200 de angajați dați afară, 500 cu salarii diminuate

Revolta angajaților de la STB l-a supărat serios pe directorul companiei, Adrian Criț, care a anunțat că peste 200 de persoane vor fi date afară, în timp ce altor 500 li se vor diminua salariile. George Simion a sărit în apărarea angajaților STB. Președintele AUR s-a deplasat personal la sediul companiei şi i-a cerut socoteală directorului pentru decizia luată!

Peste 200 de angajați STB, daţi afară în urma grevei din ianuarie

Greva STB nu rămâne fără urmări. Adrian Criţ, directorul general al companiei, a anunţat că mai mult de 200 de șoferi au rămas fără loc de muncă în urma revoltei care a blocat traficul din Capitală. George Simion a luat foc când a auzit acest lucru. Președintele AUR a mers la sediu STB și a făcut scandal. Acesta i-a adus o serie de reproșuri celui care conduce compania.

„Dacă era om serios, directorul Adrian Criț, numit în funcție de PNL și protejat de Nicușor Dan, ar fi discutat cu sindicaliștii și ar fi stabilit de comun acord o serie de măsuri pentru remedierea problemelor cu care se confruntă societatea”, a declarat președintele AUR George Simion, miercuri, 20 aprilie, într-un comunicat. Acesta l-a numit pe Adrian Criț, directorul STB, „un politruc cinic”.

Lucrurile nu vor rămâne așa, a promis George Simion. Acesta a anunțat că AUR se va adresa Avocatului Poporului „cu privire la ilegalitățile comise, precum și Comisia pentru cercetarea abuzurilor din Senatul României”.

George Simion, revoltat dupa decizia lui Adrian Crit
George Simion, revoltat dupa decizia lui Adrian Crit

Cum a motivat Adrian Criţ decizia luată

Adrian Criț a explicat că după greva şoferilor STB de la începutul anului se impunea luarea anumitor măsuri administrative „ca urmare a neîndeplinirii sarcinilor de serviciu de către unii angajați”, dar și „pentru încălcarea unor dispoziții legale, adică a două hotărâri ale instanței din București prin care greva din ianuarie a fost declarată ilegală, cu privarea de transportul public al cetățenilor”, conform celor de la Libertatea.

Amintim că greva șoferilor de la STB a început pe data de 20 ianuarie și a durat nu mai puțin de cinci zile, timp în care Bucureștiul a fost paralizat.

Revolta angajaților STB a fost oprită abia după ce conducerea companiei a anunțat că e în căutare de noi șoferi, iar cei care nu vin la muncă vor fi sancționați până la desfacerea contractului de muncă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...