Urma vizibilă lăsată de cutremurul din Turcia. Falia care desparte pământul în două, filmată de la înălțime VIDEO

Badea Violeta 10.02.2023, 18:22
Urma vizibilă lăsată de cutremurul din Turcia. Falia care desparte pământul în două, filmată de la înălțime VIDEO

Cu mii de morți și răniți și o multitudine de clădiri distruse, cutremurul cu magnitudinea de 7,8 care a lovit luni, pe data de 6 februarie, Turcia și Siria a fost unul dintre cele mai devastatoare din ultimii ani. De altfel, seismul a lăsat o falie vizibilă de la înălțime. Aceasta se întinde pe o suprafaţă de mai mulţi kilometri în provincia Kahramanmaraș, epicentrul cutremurului. Iată imaginile uluitoare!

Cutremurul din Turcia a lăsat urme adânci. Falie pe mai mulți kilometri în Kahramanmaraş

Vineri, pe data de 10 februarie, cei de la The Guardian au publicat câteva imagini uluitoare filmate dintr-o dronă. Acestea arată o falie care se întinde pe mai mulți kilometri în provincia Kahramanmaraș, epicentrul seismului cu magnitudinea de 7,8 grade produs luni, pe data de 6 februarie, în Turcia, mai exact la granița cu Siria.

În filmuleț se observă falia uriașă care străbate un câmp din sudul Turciei. De altfel, aceasta ajunge chiar și până pe o șosea. Amintim că Turcia este, fără dar și poate, una dintre cele mai active zone seismice de pe întreg mapamondul. O multitudine de seisme au avut loc, de-a lungul timpului, acolo. Cutremurele au dus la moartea a mii de oameni. Totodată, pagubele înregistrate au fost uriașe.

Citește și Detaliul care a făcut diferența la cutremurele din Turcia. De ce au căzut atât de multe clădiri, România e superioară în acest caz!

Peste 22.000 de morți în Turcia și Siria

În aceste momente, Turcia și Siria continuă să-și numere victimele în urma cutremurului devastator de la începutul săptămânii. Potrivit specialiștilor, după 72 de ore de la dezastru șansele de a fi găsiți supraviețuitori sunt minime.

Totuși, în ultimele ore, salvatorii au continuat să găsească oameni în viață. Este și cazul unei tinere de 18 ani. Aceasta a fost găsită conștientă, după 120 de ore, informează observatornews.ro. Fata se afla la patru sau cinci metri în pământ, sub dărâmăturile unui bloc de peste opt etaje. Cel mai recent bilanț indică, însă, mai mult de 22.000 de morți în Turcia și Siria.

Citește și Care sunt blocurile cu cel mai mare risc de prăbușire în caz de cutremur. Mulți români locuiesc în astfel de clădiri fără să știe că sunt în pericol!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...