Upgrade axat pe sportivitate pentru BMW M135i xDrive

Bogdan Bârliga 20.10.2021, 13:31
Upgrade axat pe sportivitate pentru BMW M135i xDrive

Fanii BMW au motive de bucurie: constructorul bavarez a implementat un upgrade axat pe tehnologie pentru BMW M135i xDrive.

Acum vârful de gamă al Seriei 1 a primit o suspensie mai performantă și un sistem de evacuare îmbunătățit pentru ca șoferul să profite din plin de cei 306 CP.

BMW M135i xDrive – detalii tehnice

BMW Seria 1 a fost relansat în anul 2019 și spre nemulțumirea puriștilor din lumea auto a primit o platformă cu tracțiune față. Pentru unele versiuni tracțiunea integrală este opțională, dar pentru vârful gamei reprezentat de M135i  aceasta este oferită standard.

Upgrade axat pe sportivitate pentru BMW M135i xDrive

BMW M135i xDrive are sub capotă un propulsor de 2.o litri  cu o putere de 306 CP și 450 Nm. Motorul asigură o repriză de la 0 la 100 km/h în 4,8 secunde și o viteză maximă limitată de 250 km/h. Mașina cu o greutate de 1600 kg este pusă în mișcare prin intermediul unei cutii automate Steptronic cu opt rapoarte.

BMW M135i xDrive dispune de un diferenţial mecanic Torsen cu patinare limitată pe puntea faţă. Încorporat în transmisia standard Steptronic Sport cu opt trepte a automobilului, acesta îmbunătăţeşte tracţiunea şi stabilitatea direcţională pentru o mai bună dinamică în viraje. Cu factori de blocare de 36% la accelerare şi 26% la frână de motor, diferenţialul este capabil să transfere un cuplu suplimentar către roţile faţă cu o aderenţă mai bună, atunci când este necesar.

Upgrade axat pe sportivitate pentru BMW M135i xDrive

BMW anunță că a făcut un upgrade major pentru a îmbunăți performanțele dinamice ale modelului M135i xDrive. Valorile de cădere pentru roţile faţă au fost mărite pentru optimizarea absorbţiei forţelor laterale la trecerea prin viraje.

Upgrade axat pe sportivitate pentru BMW M135i xDrive

Un nou suport hidraulic a fost utilizat suplimentar pentru ataşarea braţelor suspensiei faţă, iar suporturile pentru braţele de tracţiune şi de control de pe puntea spate au fost reproiectate. În acelaşi timp, sistemul de arcuri şi amortizoare au fost supuse recalibrării.

BMW susține că rezultatul este o îmbunătăţire semnificativă a comportamentului la rulare în viraje, care are un efect benefic asupra direcţiei atunci când abilităţile sportive ale maşinii sunt puse la încercare.

Sistemul de evacuare cu două ţevi de eşapament a fost modificat și acum suntetul motorului de 306 CP este ceva mai accentuat. Aici trebuie să menționăm faptul că la volan vezi auzi propulsorul și prin intermediul difuzoarelor integrate în sistemul audio.

Paletă nouă de culori

Pe lângă acest upgrade tehnologic BMW lansează și noi culori pentru M135i xDrive. Clienții pot să comadate acum nuanţa M Sao Paulo Yellow (nemetalizată), precum şi finisajele Frozen Orange metalizat şi Frozen Pure Grey.

Upgrade axat pe sportivitate pentru BMW M135i xDrive

Finisajele BMW Individual de culoare şi cererile speciale ale clienţilor pot fi încorporate acum în procesul de fabricaţie la uzina BMW Group din Leipzig, unde este construit modelul compact.

BMW M135i xDrive poate fi comandat în România cu un preț de pornire de la 34.510 euro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Tags:
Bogdan Bârliga
Este editorul coordonator al secției Auto de pe Impact.ro. A început să lucreze în presă din anul 2002 și a experimentat mai multe domenii de activitate ( politic, social, economic) până...