Unul dintre patronii de la Colectiv, de negăsit de poliţişti. Alin Anăstăsescu are de ispăşit 11 ani și 8 luni de închisoare

Beatrice Dumitru 12.05.2022, 19:26
Unul dintre patronii de la Colectiv, de negăsit de poliţişti. Alin Anăstăsescu are de ispăşit 11 ani și 8 luni de închisoare

După mai bine de șase ani de procese, judecătorii au dat sentința în dosarul tragediei din Colectiv care a ucis 64 de persoane. Cele mai mari condamnări le-au primit cei trei patroni ai clubului, însă unul dintre ei, cel cu cea mai mare pedeapsă, este de negăsit. Polițiștii l-au căutat acasă, dar nu au dat de el.

Patron de la Colectiv, de negăsit

Patronii clubului Colectiv au primit cele mai mari condamnări, aproape 30 de ani de închisoare, Alin Anăstăsescu primind 11 ani și 8 luni de închisoare cu executare. După dictarea sentințelor definitive, condamnații au avut câteva ore la dispoziție pentru a se preda la cea mai apropiată secție de poliție.

Alin Anăstăsescu, fostul acționar majoritar al clubului, este deocamdată de negăsit. Polițiștii s-au prezentat la adresa din buletin pe care patronul de la Colectiv o avea, dar au găsit-o pe mama acestuia care a spus că nu are informații despre locul în care s-ar afla. În cazul în care acesta nu se va preda și nici nu va fi găsit de polițiști, va fi emis mandatul de urmărire internațională, informează Antena 3.

Unul dintre patronii de la Colectiv, de negăsit de poliţişti. Alin Anăstăsescu are de ispăşit 11 ani și 8 luni de închisoare
Costin Mincu, unul dintre patronii Colectiv, s-a predat la poliție după aflarea sentinței.

Unul dintre patronii de la Colectiv s-a predat

Un alt patron de la Colectiv, Costin Mincu, condamnat la opt ani de închisoare, s-a predat la Poliţia din Bragadiru. În așteptarea sentinței, în luna martie, acesta a postat un mesaj pe Facebook în care spunea că este împăcat cu gândul că o să meargă la închisoare.

M-am împăcat de mult timp cu gândul că o să merg la pușcărie și mă bucur că în sfârșit se termin[ toată așteptarea asta. Nu visez vreo achitare și asta nu pentru că mă consider vinovat, ci pentru că am renunțat de mult să cred că adevărul are un rol major în decizie”, scria Costin Mincu pe Facebook.

Tragedia din Colectiv a avut loc pe 30 octombrie 2015, când artificiile aprinse în timpul concertului trupei Goodbye to Gravity au provocat moartea a 64 de persoane. Patronii clubului au fost trimiși în judecată pentru ucidere din culpă în formă agravantă, vătămare corporală din culpă în formă agravantă și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...