Unul dintre cei mai mari actori români, probleme grave de sănătate: „Sunt zile în care nici nu poate vorbi” (Exclusiv)

Andreea Bisinicu 21.01.2021, 10:15
Unul dintre cei mai mari actori români, probleme grave de sănătate: „Sunt zile în care nici nu poate vorbi” (Exclusiv)

Unul dintre cei mai mari actori români probleme mari de sănătate: „Sunt zile în care nici nu poate vorbi”. Marele actor trece prin momente grele din cauza bolii care îl macină. Acesta va face vaccinul anti-COVID-19 acasă, potrivit spuselor soției sale. Despre cine este vorba

Unul dintre cei mai mari actori români probleme mari de sănătate

Valentin Uritescu, unul dintre cei mai mari actori români ai ultimilor zeci de ani, are probleme grave de sănătatea. Ajuns la vârsta venerabilă de 79 de ani, maestrul care a devenit cunoscut publicului român cu celebrul rol al sergentului Şaptefraţi, din filmul „Noi, cei din linia întâi”, din anul 1986, trece prin momente dificile din pricina bolii care îl macină, încă de pe vremea când avea numai 33 de ani.

Soția lui Valentin Uritescu a vorbit despre boala de care suferă actorul. Se pare că, în unele zile, marele artist are dificultăți în a vorbi sau a ridica un pahar cu apă din pricina cumplitului Parkinson. Actorul va împlini vârsta de 80 de ani în vara anului 2021, dar a fost diagnosticat cu Parkinson de acum aproape 47 de ani.

„Sunt zile în care soţul meu nu poate vorbi. Recunoaşte lumea din jur, dar de multe ori nu poate vorbi. Alternează zilele bune cu cele proaste, dar chestiunea cea mai dură stă în faptul că nu putem şti niciodată, nu putem anticipa care e ziua acea bună, ca să ne pregătim pentru ea. Sau, poate exista un ceas sau două mai liniştite, mai vesele chiar, şi apoi, din nou, o cufundare în întuneric, în starea aceea pe care nu o pot descrie şi care-l stăpâneşte de ani buni, încoace”, a declarat soția actorului Valentin Uritescu, în exclusivitate, pentru redacția playtech-impact.ro

Sotia lui Valentin Uritescu este alaturi de marele actor in aceste momente cumplite
Sotia lui Valentin Uritescu este alaturi de marele actor in aceste momente cumplite

Din cauza bolii, Valentin Uritescu a renunțat la scris

Interpretul sergentului Şaptefraţi, din „Noi, cei din linia întâi” a fost nevoit să renunțe și la scris, din cauza cumplitei afecțiuni care îi afectează mobilitatea membrelor și nu numai. Acum 10 ani, actorul a scris primul său volum „Așa sunt eu, prost”, urmat de cartea autobiografică „Să ai grijă de cel bun din tine. Amintiri”, apărută în anul 2013. Partenera de viață a lui Valentin Uritescu susține că acesta a fost dezamăgit de faptul că cele două cărți nu s-au bucurat de popularitatea la care actorul se aștepta.

„Valentin Uritescu a renunţat să mai scrie cărţi, dezamăgit cel mai probabil că cele două scrise anterior nu s-au bucurat de succesul pe care el l-a scontat în prealabil”, a completat soția marelui actor.

Pe 4 iunie 2020, când a împlinit vârsta de 79 de ani, actorul le mărturisea jurnaliștilor de la click.ro că s-a retras din sfera publică de teama coronavirusului și se bucură de momente de liniște alături de soția lui.

„Dacă vorbesc şi merg, sunt bine. Să ne vedem la următoarea aniversare de 80 de ani sănătoşi. Am fugit repede să răspund la telefon, mă simt foarte bine mai ales astăzi când am primit zeci de mesaje de felicitare de la oameni dragi. Încercăm să trecem cu bine peste această perioadă de izolare, am familia alături şi sperăm să scăpăm de pandemie”, a povestit Valentin Uritescu, acum șase luni, pentru click.ro

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI