Unul dintre cei mai importanți medici ai României, mărturie șocantă în cazul ATI Sibiu. ”Fratele meu a murit legat de pat. Era coerent, avem filmarea”

Ana Anitoiu 10.03.2021, 15:54
Unul dintre cei mai importanți medici ai României, mărturie șocantă în cazul ATI Sibiu. ”Fratele meu a murit legat de pat. Era coerent, avem filmarea”

Unul dintre cei mai importanți medici ai României a făcut o mărturie șocantă în cazul ATI Sibiu, după ce un fost cadru medical de acolo a declarat pentru presa locală, sub protecția anonimatului, că au fost omorâți pacienți cu COVID-19 aflați în secția de Anestezie și Terapie Intensivă. Reputatul doctor a spus că fratele lui, la fel de valoros în domeniul medical, a murit legat de pat. El a precizat că are o filmare tulburătoare.

Unul dintre cei mai importanți medici ai României, mărturie șocantă

Profesorul universitar doctor Benedek Imre, unul din cei mai buni cardiologi din România, a spus că fratele lui, profesor doctor Benedek Istvan, cel care a făcut primul transplant de măduvă la un bolnav adult în ţară, a murit legat de pat la ATI Mureş, după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19.

„Fratele meu a fost legat de pat și este real că familia posedă un film în care se vede că fratele meu vorbește coerent, expune părerea și roagă să fie dezlegat. Acest lucru nu se întâmplă. Noi acest film nu-l vom difuza, pentru că este sentimental foarte greu de acceptat. Însă, este o anchetă în derulare, anchetă penală, de aceea nici nu aș putea să vă deslușesc prea multe. Am pierdut un om care a făcut primul transplant de măduvă la un bolnav adult în ţară, care a făcut o clinică de Hematologie și fratele lui, adică subsemnatul, o clinică de cardiologie internațională. Am pierdut un om pentru noi și pentru țară foarte valoros.”, a spus medicul Benedek Imre, la Antena 3.

Unul dintre cei mai importanți medici ai Romaniei, marturie socanta in cazul ATI Sibiu. ”Fratele meu a murit legat de pat. Era coerent, avem filmarea”
Medicul Benedek Istvan

Acuzații tulburătoare la ATI Sibiu. ”Am omorât oameni, pentru că am lucrat acolo”

Luni, 8 martie 2021, procurorii au deschis un dosar penal pentru omor, în cazul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, după ce a fost publicat un articol în publicația locală Turnul Sfatului. Un fost angajat al Secţiei ATI de la acest spital a spus că atât el cât şi alte cadre medicale au omorât pacienţi cu COVID-19. Mai exact, pentru că ar vrea să nu mai audă cum se vaită pacienții, medicii și asistentele i-ar seda și intuba de multe ori fără să fie necesar, astfel că, ignorați, ei ar ajunge să moară sufocați. În plus, unii dintre cei internați s-ar fi ales cu răni la mâini, după ce au fost legați de pat.

”Pe un om cu insuficiență respiratorie dacă îl sedezi, moare. Pentru că în insuficiență respiratorie nu se dă de dormit și seara. Se face terapie. Se face oxigeno-terapie. (…) Și eu am omorât oameni, pentru că am lucrat acolo. Chiar dacă din toate puterile mele am încercat să fac totul să nu încarc acele seringi cu sedare. Pe șeful ATI nici nu cred că l-am văzut de două ori în viața mea”, a povestit cadrul medical sub protecția anonimatului pentru publicația sibiană Turnul Sfatului.

Șeful secției ATI din Sibiu, după afirmațiile tulburătoare

Medicul Mihai Sava, șeful secției ATI din Sibiu, a făcut declarații după afirmațiile tulburătoare ale fostului angajat al Spitalului Județean din Sibiu în presa locală. Doctorul a explicat care este motivul pentru care sunt legați de pat pacienții internați la secția de Anestezie și Terapie Intensivă. Mai multe detalii, AICI!

”Pacienţii din terapie intensivă, foarte mulţi dintre ei, chiar dacă nu au patologie psihiatrică, sunt foarte agitaţi şi din cauza asta trebuie sedaţi. Până îşi face efectul medicaţia sedativă, trebuie legaţi de paturi pentru că se autolezează. Îşi smulg cateterele, îşi smulg toate sondele, inclusiv pot să cadă din pat, să se lovească şi să avem probleme cerebrale, din cauza aceasta sunt legaţi de pat, până îşi face efectul medicaţia sedativă. Există şi pacienţi la care nu putem să mai creştem doza de medicaţie sedativă din cauza faptului că ar avea efecte adverse, în principal depresie respiratorie”, a spus el.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...