Unul dintre cei mai importanți fotbaliști ai Rusiei condamnă atacul asupra Ucrainei. Mesajul pe care l-a transmis Fedor Smolov

Badea Violeta 24.02.2022, 18:06
Unul dintre cei mai importanți fotbaliști ai Rusiei condamnă atacul asupra Ucrainei. Mesajul pe care l-a transmis Fedor Smolov

Fotbalistul internațional rus Fedor Smolov a vorbit despre conflictul militar din Ucraina, într-un mesaj postat pe pagina sa oficială de Instagram. Atacantul, care joacă la Dinamo Moscova, condamnă războiul declanșat joi dimineață, 24 februarie, de țara sa. Iată ce a scris Fedor Smolov pe rețeaua socială!

Fotbalistul rus Fedor Smolov, mesaj împotriva războiului

Fotbalistul internațional rus Fedor Smolov a reacționat după ce țara sa a declanșat războiul în Ucraina. Atacantul, care evoluează la Dinamo Moscova, a transmis un mesaj pe Instagram prin care spune că se opune categoric războiului.

El este, fără dar și poate, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați fotbaliști care joacă la reprezentativa Rusiei. De altfel, el este și primul fotbalist rus care vorbește public despre operațiunile militare rusești din Ucraina. Fedor Smolov, atacant care a îmbrăcat de 45 de ori tricoul echipei naționale, a scris joi, 24 februarie, pe Instagram.

„Nu războiului!!!!”, a scris Fedor Smolov , alături de un emoji cu inima frântă și de steagul Ucrainei. Mesajul este însoțit de o imagine complet neagră.

Fedor Smolov are 45 de selecții și 16 goluri în tricoul naționalei Rusiei. De asemenea, el a purtat de mai multe ori banderola de căpitan al echipei naționale. Atacantul, în vârstă de 32 de ani, joacă pentru Dinamo Moscova din luna ianuarie a acestui an. Anterior, el a fost sub contract cu Lokomotiv Moscova, care l-a împrumutat la Celta Vigo.

Mesajul lui Fedor Smolov
Mesajul lui Fedor Smolov

UEFA e cu ochii pe conflictul din Ucraina

Miercuri seară, 23 februarie, atunci când nimeni nu bănuia că Rusia va invada Ucraina, atacantul ucrainean Roman Yaremchuk, care evoluează la Benfica, a sărbătorit un gol din Liga Campionilor afișând un tricou cu stema țării sale. Ulterior acesta a postat un mesaj pe contul său de Instagram.

„Sunt ucrainean și sunt mândru de asta. Deși sunt la mii de kilometri depărtare de țara mea natală, vreau să-i susțin pe toți cei care sunt în prezent în tensiune acolo.

Acum este momentul să ne unim. Aceasta este țara noastră, istoria noastră, cultura noastră, oamenii și granițele noastre. Vreau să le mulțumesc susținătorilor noștri pentru curaj. Glorie Ucrainei!”, a scris Roman Yaremchuk.

Situația din Ucraina este monitorizată atent de UEFA, care urmează să organizeze finala Ligii Campionilor la Sankt Petersburg pe 28 mai. În funcție de cum vor evolua lucrurile, reprezentanții ar putea schimba locația finalei competiției de fotbal.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...