Unul dintre cei mai cunoscuți interlopi ai României a ieșit din închisoare și se face scriitor. ”Îmi ajunge, am o vârstă”

Stan Filon 24.09.2020, 17:32
Unul dintre cei mai cunoscuți interlopi ai României a ieșit din închisoare și se face scriitor. ”Îmi ajunge, am o vârstă”

Interlopul Costel Corduneanu a fost un deținut model și instanța a decis să-l pună în libertate, mai ales după ce judecătorii au aflat că acesta vrea să-și shimbe…profesia. Corduneanu nu a putut munci după gratii, iar judecătorii au ajuns la concluzia că interlopul este inapt medical. Mai mult, acesta a declarat că se retrage din meseria de interlop și vrea să se facă scriitor.

Costel Corduneanu a ieșit din închisoare și vrea să se facă scriitor

Costel Corduneanu a făcut nenumărate cereri de eliberare condiționată, care au fost respinse. Într-un final, cererea sa a fost acceptată de magistrați pe data de 16 septembrie, iar Costel Corduneanu a fost pus în libertate. Acesta a șocat opinia publică, la eliberarea din penitenciar, când a declarat că renunță la viața periculoasă și vrea să se retragă pentru a-și scrie memoriile. Ar urma să devăluie în cărțile sale secrete și amănunte despre el, justiție și viața în penitenciar.

„Am facut vreo sase ani de puscarie, in total. Nu am facut mult, dar imi ajunge. Gata. Nu mai vreau. Am o varsta. Eu vreau sa ma apuc de scris, sa ies din lumea asta. Vreau sa scriu o carte despre viata mea, una despre justitie si una despre penitenciarele din Romania”, a spus Costel Corduneanu, pentru sursa citata.

Costel Corduneanu a iesit din inchisoare si vrea sa se faca scriitor
Costel Corduneanu a iesit din inchisoare si vrea sa se faca scriitor

”Eu nu sunt un om agresiv”

Corduneanu a mai incercat, in timpul discutiei cu ziaristul din Iasi, sa-si justifice actiunile violente. „Eu nu sunt un om agresiv, nu am omorat pe nimeni, nu am cautat scandal niciodata. Daca vine unul la mine sa-mi dea in cap, trebuie sa ma apar. De asta spun ca nu vreau sa mai ajung la puscarie, dar nu stii niciodata ce va fi”, a recunoscut Corduneanu.

Schimbarea interlopului a fost sesizată și de magistrați, care au publicat motivarea deciziei. „Instanta constata ca din caracterizarea inaintata la dosarul cauzei reiese si faptul ca in cazul contestatorului condamnat exista factori de protectie cu rol in stoparea comportamentelor viitoare infractionale, respectiv acesta dispune de suport moral si finaciar familial, structureaza planuri de viitor si prezinta motivatie pentru schimbare profesioanala, ceea ce poate arata ca a inteles sa adopte un comportament corespunzator si poate fi interpretat drept un progres”, conchide Trinunalul Mures.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...