Unul dintre apropiaţii lui Vladimir Putin, dezvăluire despre starea de sănătate a liderului rus. „A avut o boală nemiloasă”

Mihnea Tălău 22.05.2022, 12:50
Unul dintre apropiaţii lui Vladimir Putin, dezvăluire despre starea de sănătate a liderului rus. „A avut o boală nemiloasă”

Regizorul Oliver Stone, laureat al premiului Oscar, a dezvăluit că președintele rus Vladimir Putin a avut cancer. Cineastul american a avut acces fără precedent la liderul de la Kremlin timp de doi ani, în timp ce filma o serie de interviuri, și se spune că îl cunoaște pe Putin mai bine decât majoritatea occidentalilor.

„Putin a suferit de cancer dar l-a învins”

Stone a declarat într-un nou podcast că Putin a suferit de cancer și că el crede că l-a învins, fapt care nu a fost confirmat poporului rus, informează Daily Mail.

Cineastul din spatele unor filme precum JFK și Scarface, a declarat că nu s-a mai întâlnit cu Putin de trei ani, iar interviurile sale aprofundate cu acesta au avut loc între 2015 și 2017.

„Țineți minte acest lucru, domnul Putin a avut acest cancer și cred că s-a lecuit”, i-a spus el intervievatorului de podcast Lex Fridman.

Declarația sa vine pe fondul unor speculații acute potrivit cărora liderul de la Kremlin ar suferi în prezent de cancer.

Tot mai multe voci spun că liderul rus pierde controlul puterii

Criticii Kremlinului au indicat că acesta ar putea suferi de cancer sau de Parkinson, fapt susținut în ultimele săptămâni de imagini care îl arată pe lider tremurând incontrolabil și apucându-se de o masă pentru a se sprijini.

Kremlinul a insistat întotdeauna că Putin are o sănătate robustă.

„Au trecut trei ani de când l-am văzut ultima oară, dar omul pe care l-am cunoscut nu avea nimic de-a face cu omul nebun, iresponsabil și criminal pe care îl prezintă astăzi mass-media comparându-l cu Hitler și Stalin. Putin pe care l-am cunoscut era rațional, calm, acționând întotdeauna în interesul poporului rus, un adevărat fiu al Rusiei, un patriot, ceea ce nu implică un naționalist”, a declarat anterior Oliver Stone.

Fostul spion MI6 Christopher Steele a afirmat, duminică, că Putin își pierde controlul asupra puterii din cauza sănătății sale bolnave și că lasă Kremlinul în „dezordine și haos”, în timp ce războiul din Ucraina continuă.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...