Uniunea Europeană vrea să dezvolte industria semiconductorilor. Câți bani vor fi investiți

Bogdan Bârliga 31.01.2022, 10:39
Uniunea Europeană vrea să dezvolte industria semiconductorilor. Câți bani vor fi investiți

Criza generată de deficitul de semiconductori schimbă radical modul în care se raportează companiile și țările la această industrie.

Uniunea Europeană și-a anunțat intenţia de a investi sume considerabile pentru a-şi consolida industria de cipuri şi pentru a-şi dubla ponderea în producţia globală la 20%.

Lecții învățate din pandemia de Covid-19

Uniunea Europeană intenţionează să investească zeci de miliarde de euro pentru a-şi consolida industria de cipuri şi pentru a-şi dubla ponderea în producţia globală la 20%, a declarat comisarul european pentru industrie Thierry Breton citat de reuters.com.

”Nu vreau să vă ofer astăzi nivelul de investiţie, dar va fi proporţional cu ceea ce vor să investească SUA” a precizat Thierry Breton.

SUA investește 52 de miliarde de dolari în industria semiconductorilor

Statele Unite au anunţat anul trecut Legea CHIPS prin care vor pune în aplicare un plan de investiții în valoare de 52 de miliarde de dolari pentru a concura mai bine cu tehnologia chineză.

Proiectul Uniunii Europene legat de industria componentelor a fost anunţat în septembrie anul trecut de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Acest proiect ar trebui să fie aprobat de executivul UE  pe 8 februarie și va acoperi investiţiile pentru următorii 20-30 de ani.

Ajutoarele de stat pentru industria componentelor vor fi acordate mai ușor

Iniţiativa UE pentru dezvoltarea industriei de semiconductori include înfiinţarea unui program finanţat de statele membre prin care să fie implementate cele mai noi tehnologii de producție.

Un al doilea proiect vizează realizarea unei platforme de proiectare pentru producători, companii de software şi utilizatori și pentru testarea noilor aplicaţii.

Oficialii de la Bruxelles pregătesc și o serie de reguli mai flexibile privind ajutoarele de stat pentru unităţile de producţie din Europa.

Investiții majore pregătite de companiile din industria auto

Deficitul de semiconductori schimbă total planurile furnizorilor europeni de componente pentru industria auto. Bosch a anunțat recent o investiție record în Europa și poate deschide un nou drum pentru restul companiilor din domeniu.

Compania germană intenționează să extindă fabricile de plăcuţe semiconductoare din Dresda şi Reutlingen pentru a face față cererilor de la parteneri și a pregătit pentru aceast proiect 400 de milioane de euro.

Continental a lansat un program special pentru rezolvarea crizei de semiconductori

Într-un interviu acordat www.impact.ro Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental Romania, a declarat că a fost înființat „Proiectul Strategic al Managementulului Semiconductorilor” pentru a dezvolta strategii și procese eficiente prin care compania să asigure o aprovizionare sigură și competitivă de semiconductori.

„Prioritatea noastră imediată este să abordăm problema actuală a deficitului de semiconductori pentru automobile, care ne afectează profund pe noi și pe clienții noștri” a precizat Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental Romania.

BMW Group și-a asigură stocul de semiconductori

BMW a semnat în luna decembrie 2021 un nou acord direct cu producătorii Inova Semiconductors şi Globalfoundries pentru furnizarea a mai multor milioane de microcipuri pe an. Acordul garantează BMW Group furnizarea a câteva milioane de microcipuri pe an.

Urmăriți Impact.ro și pe
Bogdan Bârliga
Este editorul coordonator al secției Auto de pe Impact.ro. A început să lucreze în presă din anul 2002 și a experimentat mai multe domenii de activitate ( politic, social, economic) până...