Ungurii protestează împotriva României la Bruxelles. ”Problema nu mai poate fi amânată”

Iancu Andreea 12.07.2020, 20:19
Ungurii protestează împotriva României la Bruxelles. ”Problema nu mai poate fi amânată”

Cetățenii ungari sunt revoltați și protestează împotriva României și Ucrainei. Astfel, oficialii ungari au decis să depună o plângere direct la Bruxelles. Problema pe care ungurii au ridicat-o este una ce nu mai poate suporta amânare.

Proteste împotriva României la Bruxelles

Președintele Ungariei, János Áder, s-a plâns președintelui Comisiei Europene, Ursula von den Leyen privind deșeurile descoperite pe râurile Tisa și Someș. Astfel, printr-o scrisoare către oficialul Comisiei, președintele ungar declara că se regăsesc cantități mari de deșeuri pe cele două cursuri de apă. Totodată, acestea par să provină din România și Ucraina.

Pe de altă parte, președintele János Áder a declarată că problema a fost semnalată cu mai mult timp în urmă. Așadar, atât președintele român, Klaus Iohannis, și președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, au fost notificați în privința acestei probleme. Potrivit MTI, oficialul ungar a cerut susținere din partea autorităților din țările vecine, însă măsurile luate de acestea din urmă au fost puține și ineficiente.

Potrivit aceleiași surse, cauza principală a poluării pe râurile Tisa și Someș o reprezintă faptul că populația depune deșeuri în zona inundabilă.

Soluţionarea acestei probleme recurente nu mai poate fi amânată, a subliniat preşedintele ungar, citat de MTI.

De asemenea, președintele ungar János Áder a cerut marți președintelui ucrainean și lui Klaus Iohannis, să își folosească influența pentru a stopa poluarea râurilor Tisa și Someș, conform agenției maghiare MTI. Totodată, scrisoarea a fost publicată, sâmbătă, pe site-ul Oficiului Preşedintelui Republicii.

Președintele János Áder i-a avertizat pe omologii săi ucrainean și român
Președintele János Áder i-a avertizat pe omologii săi ucrainean și român
Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...